Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Marian Dragomir atrage atenția că există pacienți COVID-19, dar și multe persoane care se vindecă

* edilul-șef Marian Dragomir, a postat pe rețelele de socializare, o ”informare corectă” privind situația COVID-19 pe județe * primarul a prezentat un tabel cu date cumulate din trei surse, site-uri dedicate acestui subiect, pentru a reliefa că în județul Brăila există persoane cu virusul COVID-19, dar și foarte mulți vindecați, aspect ceva  mai puțin subliniat de către autorități

 

Primarul Marian Dragomir susține că brăilenii ar trebui să tragă singuri concluzii legate de situația privind îmbolnăvirile cu noul coronavirus. Acesta a postat, astăzi, o informare pe rețelele de socializare, pentru a arăta în ce județe sunt cele mai multe cazuri de COVID-19, dar mai important, faptul că foarte mulți dintre pacienți s-au vindecat. Dragomir chiar a atașat trei link-uri cu site-uri care oferă astfel de informații, surse din care a extras date pentru a realiza un tabel referitor la situația îmbolnăvirilor pe județe. Potrivit informațiilor postate de Dragomir, la ora actuală, județul Brăila ar fi ajuns la 4.751 de cazuri de la începutul pandemiei, din care 2.098 - persoane care s-au vindecat, 2.460 - cazuri active, 193 persoane decedate, 117 cazuri noi (la data de 20 noiembrie 2020) și o incidență de 2,92.

”INFORMARE CORECTĂ privind situația COVID PE JUDEȚE: total cazuri; persoane vindecate; cazuri active  - 20.11.2020; total persoane decedate; cazuri noi - 20.11.2020; incidența cazurilor - 20.11.2020 (procent persoane infectate la 1.000 locuitori în 14 zile). Având în vedere speculațiile cu date, cifre, cazuri prezentate în ultima perioadă, atașez la această postare un tabel cu situația reală; link-urile de unde și dvs. puteți verifica zilnic aceste informații”, se arată în postarea primarului Municipiului Brăila.

Link-urile promovate de Marian Dragomir sunt:

https://covid19.geo-spatial.org/?map=decese

https://datelazi.ro/

https://www.forbes.ro/harta-cazurilor-de-covid-19-romania...

 

«Pentru că nimeni nu spune vreodată că oamenii aceștia care au COVID-19 se mai și vindecă!»

 

Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, primarul Marian Dragomir a dorit să puncteze că gestul său vine doar din dorința de a informa cetățenii și de a-i ajuta să tragă propriile concluzii.

”Este o informare pe județe. Rolul postării mele este ca fiecare cetățean să poată să intre pe link-urile respective și să vadă care sunt județele cu cele mai multe cazuri, dar și câte persoane se vindecă. Pentru că nimeni nu spune vreodată că oamenii aceștia care au COVID-19 se mai și vindecă! În fiecare zi se prezintă câte cazuri noi apar, dar nu spune nimeni clar, câți oameni s-au vindecat într-o zi. Iar în acele link-uri există toate aceste informații complete. Eu le-am cules de pe cele trei site-uri și le-am așezat în tabelul respectiv, pentru a avea un tablou complet, pe județe, la acest moment”, a completat Dragomir.
Categorie articol: 

Comentarii