Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul, la un pas de suspendarea din funcţie

După ce edilul municipiului, Aurel Simionescu, a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile, la panoul de comandă al primăriei au rămas cei doi viceprimari: Alexandru Dănăilă şi Doiniţa Ciocan.
Potrivit Legii Administraţiei Publice Locale nr. 215/2001, numai prefectul îl poate suspenda din funcţie pe primar, în cazul în care acesta din urmă e arestat preventiv, cum e şi cazul lui Simionescu. Iată ce spune art. 75 din lege: „(1) Mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului care, prin ordin, constată suspendarea mandatului; (2) Ordinul de suspendare se comunică de îndată primarului; (3) Suspendarea durează până la încetarea situaţiei prevăzute la alin. (1)".
În cazul în care contestaţia la măsura arestului preventiv depusă de edilul municipiului va fi respinsă de instanţă, prefectul judeţului va emite ordin de suspendare a primarului din funcţie. Imediat după aceasta, consilierii locali se vor întruni în şedinţă extraordinară pentru a alege, prin vot, un primar interimar dintre cei doi viceprimari, dar şi un alt viceprimar interimar.

VIDEO: Arestare pentru "Tandemul Simionescu & Anghelescu"

VIDEO: RADIOGRAFIA DOSARULUI CARE A DUS LA ARESTAREA PRIMARULUI BRĂILEI

VIDEO DE LA PRIMELE PERCHEZIȚII ȘI RIDICAREA CELOR DOI

MARATONUL ZILEI DE 4 FEBRUARIE URMAT DE: MANDATE DE ARESTARE PENTRU PRIMARUL SIMIONESCU ȘI ANGHELESCU

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii