Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul, iritat de discuţiile aprinse pe marginea CET-ului

Vizibil iritat de articolul apărut miercuri, 31 august, în cotidianul "Obiectiv-Vocea Brăilei" şi probabil de comentariile cititorilor, referitor la intenţia SC "CET" SA de a trece la emiterea de facturi direct către toţi proprietarii de apartamente, inclusiv cele debranşate, primarul Aurel Simionescu lasă să se înţeleagă că se face prea mare tam-tam pe marginea acestui subiect, care nu este altceva decât o propunere.
"Văd că este o discuţie foarte pasională pe tema CET, pe ceea ce se întâmplă acolo. De-asta este o dezbatere publică, ca să ne înţelegem bine şi să avem o opinie, să vedem ce spun unii şi ce spun alţii, iar la final să avem o posibilitate de a decide asupra unei anumite modalităţi de lucru (...) Este o problemă supusă dezbaterii publice şi vom căuta soluţiile acceptabile de către ambele părţi. Nu cred că trebuie să pornim de la ideea că ceea ce spune CET-ul este singura modalitate, unica şi nemaivăzuta şi nici de la ceea ce văd că se agită unii, cum că este o nenorocire, că se fură din banii cetăţenilor etc.", a comentat ieri edilul-şef, în cadrul unei conferinţe de presă.
De asemenea, Simionescu a adus în discuţie şi o propunere pe care a făcut-o operatorului local de termoficare: "Eu le-am avansat chiar ideea de-a analiza dacă nu cumva putem face contorizare şi plată individuală, pentru cei care sunt racordaţi la sistemul de încălzire centralizată, iar pentru restul cheltuielilor să se poarte o discuţie la nivelul asociaţiei de proprietari şi nu la nivelul fiecărei persoane care nu este contorizată."
Reamintim că propunerea legislativă a CET-ului se află deja pe masa de lucru a autorităţilor locale, aşteptând să fie puse la punct ultimele detalii. Intenţia este ca, odată cu deschiderea sezonului rece 2011 - 2012, calculul consumului de energie termică să fie făcut după noua formulă a facturării individuale.
Categorie articol: 

Comentarii