Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul invită din nou brăilenii la plantări de copaci

* edilul-șef Marian Dragomir a lansat din nou o invitație pentru brăilenii amatori de a participa la plantările care au loc în această perioadă în oraș * zona vizată este de această dată Calea Călărașilor colț cu Aleea Mecanizatorilor * acțiunea are loc sâmbătă dimineață, începând cu ora 9:00

 

Primarul Marian Dragomir a lansat o nouă invitația la adresa brăilenilor care vor să se implice pentru plantările de arbori la nivelul municipiului. Este vorba despre o acțiune programată, sâmbătă dimineață, începând cu ora 9:00, pe Calea Calărașilor colț cu Aleea Mecanizatorilor, la Perimetrul 2 al Zonei Libere Brăila. Potrivit edilului-șef deja au fost tăiați plopii din zona respectivă, s-au săpat gropile cu o mașină specială, iar acum se vor planta platani, specie care mobilează Calea Călărașilor.

“Vreau să invit toți brăilenii, mâine (n.r - sâmbătă), la ora 9 dimineața la o acțiune frumoasă, pe Calea Călărașilor la intersecția cu Aleea Mecanizatorilor, în dreptul perimetrului doi al Zonei Libere Brăila. Este o acțiune de plantare a unor pomi, în locul plopilor care erau foarte bătrâni și au fost tăiați. Cred că unii dintre ei aveau peste peste 60 de ani. Lucru care se poate vedea și din putregaiurile pe care le-am găsit atunci când au fost tăiați. Îmi aduc aminte că în toți anii când intram în Brăila dinspre Slobozia, acolo aveam o mare de puf. Ne-am asumat la un moment dat să înlocuim plopii cu alte specii de pomi. Având în vedere că pe Calea Călărașilor sunt plantați pomi din specia platan, vreau să continuăm la fel. Iar săptămâna viitoare vom face o nouă invitație, într-o zonă în care vom planta salcâmi, pentru a merge și pe lucrurile care s-au spus de atâtea ori în literatura de specialitate: «Brăila, orașul cu salcâmi»”, a declarat Dragomir.

Reamintim că, municipalitatea a organizat și săptămâna trecută o astfel de acțiune în zona parcului de lângă statuia Caporalului Mușat. Atunci s-au plantat trandafiri cu port înalt și cireși japonezi.
Categorie articol: 

Comentarii