Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul explică de ce Spitalul de Psihiatrie nu are problemele Judeţeanului

• primarul Marian Dragomir a precizat că, deşi este foarte greu să compari Spitalul de Psihiatrie din subordinea CLM cu Spitalul Judeţean din subordinea CJ, modul în care s-au făcut investiţiile diferă

 

Primarul Marian Dragomir a făcut o comparaţie între Spitalul de Psihiatrie aflat în subordinea CLM şi Spitalul Judeţean de Urgenţă aflat sub “bagheta” CJ Brăila, plecând de la problemele apărute în ultima vreme la cea de-a doua entitate amintită. Deşi a dorit să sublinieze că din punct de vedere al dimensiunilor cele două spitale sunt greu de comparat, Dragomir a atras atenţia şi asupra modului diferit în care s-au făcut investiţiile, în special cele pe fonduri europene. Acesta a explicat că în urmă cu câţiva ani a existat un proiect pe fonduri structurale pentru reabilitarea unei clădiri la Spitalul de Psihiatrie, în cadrul căruia se afla şi achiziţionarea unui computer tomograf. Plecându-se de la ideea că acel aparat destul de costisitor nu ar fi deservit foarte mult entitatea, s-a renunţat la achiziţionarea acestuia, fapt ce a condus ulterior la reducerea problemelor privind cheltuielile viitoare.

“Spitalul Judeţean este foarte mare. Are şi personal mult mai mare decât cel al spitalului care aparţine Primăriei Municipiului. Nu prea se pot compara. La SJU sunt foarte multe computere tomograf şi alte aparate care consumă o sumă foarte mare pentru consumabile. Au şi nişte cheltuieli mult mai mari. Sunt lucruri diferite din punctul acesta de vedere. (...) Dar într-un proiect de la Spitalul de Psihiatrie a fost prevăzut la un moment dat în finanţarea europeană achiziţionarea unui computer tomograf care ar fi costat o sumă foarte mare de bani, şi care din punctul nostru de vedere nu era în totalitate util spitalului, având în vedere că nu au foarte multe cazuri de acest gen. Dar cheltuielile ar fi fost de peste 1 miliard lei vechi pe lună. Am considerat că nu are sens să blocăm nişte bani prin achiziţia acelui aparat, cu orice risc”, a declarat Dragomir.

Cât despre solicitarea de finanţări din partea Spitalului de Psihiatrie pentru funcţionare, edilul-şef a precizat că nu a fost cazul şi că unitatea s-a descurcat cu bugetul propriu.
Categorie articol: 

Comentarii