Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Dragomir vrea să îi pună la muncă pe brăilenii care nu îşi plătesc amenzile

Nepăsarea brăilenilor care nu plătesc amenzile aplicate de Poliţia Locală şi nu pot fi executaţi silit pentru că nu deţin proprietăţi este pe cale să se sfârşească. Conducerea Primăriei intenţionează să îi pună la muncă în folosul comunităţii pe toţi cei aflaţi în această situaţie. Şi nu sunt deloc puţini. "Avem foarte multe cazuri. Sunt brăileni amendaţi în urmă cu câţiva ani, care nu au putut fi execuaţi silit pentru că nu au bunuri urmăribile şi nu realizează niciun venit. Lucrurile nu pot continua aşa. Dacă nu îşi plătesc amenzile, atunci să presteze muncă în folosul comunităţii!", a spus primarul Dragomir, în cadrul unei conferinţe de presă. Edilul-şef a semnat în faţa jurnaliştilor prezenţi un document oficial prin care Primăria solicită Tribunalului Brăila să transforme amenzile neplătite de un contravenient în zile de muncă în folosul comunităţii. Este vorba despre brăileanul S.I., care a fost amendat de trei ori în ultimii ani, odată cu 420 lei, altădată cu 320 lei şi încă o dată cu 134 lei. Sancţiunile au fost date inclusiv pentru aruncarea de deşeuri pe domeniul public. Primarul Dragomir şi-a exprimat speranţa că Justiţia va transforma respectivele sancţiuni în zile de muncă, astfel încât contravenientul să poată fi pus să facă curăţenie pe străzile unde el şi alţii ca el obişnuiesc să arunce gunoaie.
Întrebat cum se va proceda dacă individul în cauză va refuza să presteze munca în folosul comunităţii, primarul a declarat că se vor face demersuri în continuare, pentru ca pedeapsa să se transforme în închisoare. "Procedurile sunt destul de greoaie pentru transformarea pedepsei de muncă în folosul comunităţii în pedeapsa cu închisoare. Cu toate acestea, suntem dispuşi să urmăm până la capăt aceste proceduri, indiferent cât sunt de dificile", a mai declarat Dragomir. Acesta a precizat că documentul pe care l-a semnat la conferinţa de presă este doar primul exemplar dintr-o lungă serie care va urma. Acesta a dat de înţeles că sunt foarte multe amenzi neplătite care vor fi transformate în zile de muncă. Potrivit edilului-şef, persoanele respective vor fi puse să facă curăţenie în zonele unde se aruncă frecvent deşeuri. Aceste zone sunt salubrizate frecvent, dar deşeurile reapar într-un ritm greu de ţinut sub control.
Dragomir ne-a dat ca exemplu Şoseaua de Centură şi intrările în municipiu care, deşi au fost ecologizate recent, s-au umplut iar de gunoaie.
În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, primarul s-a arătat intransigent şi la adresa patronilor de terase de pe faleză, care s-au obişnuit să îşi arunce deşeurile pe domeniul public şi să polueze sonor atmosfera, cu muzică de proastă calitate dată la maximum. Dragomir a reamintit cazul terasei "Acapulco", ai căror angajaţi au fost surprinşi în flagrant de o patrulă a Poliţiei Locale, chiar în perioada Zilelor Brăilei, în timp ce aruncau doi saci cu gunoi lângă scările de la capătul bulevardului Independenţei, la doi paşi de locul unde propriii clienţi stau la masă. "În cazul terasei respective, amenda aplicată a fost modică (125 lei n.n.), pentru că nu am vrut să luăm măsuri drastice tocmai atunci, de Zilele Brăilei. I-am avertizat, însă, pe patroni, că dacă astfel de incidente se repetă vor primi sancţiuni mult mai dure. Totodată, i-am avertizat să nu mai dea muzica foarte tare, deoarece am primit multe sesizări pe această temă. A promis că se conformează. Dacă nu, Primăria va sesiza oficial Direcţia de Sănătate Publică şi Garda de Mediu, care au sancţiuni mult mai dure decât autorităţile publice pentru poluare sonoră", a mai declarat Dragomir.

 
Categorie articol: 

Comentarii