Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Dragomir vă invită la plantat salcâmi

• brăilenii sunt aşteptaţi în această dimineaţă să participe la plantarea puieţilor de salcâm în zona ANL Lacu Dulce • acolo, în câţiva ani, când păduricea va mai creşte, va fi amenajat locul de picnic pentru locuitorii oraşului • Direcţia Silvică a spus NU amenajării locului de picnic în zona pădurii de lângă staţiunea Lacu Sărat   

 

Primăria Brăila şi-a propus ca astăzi, 13 aprilie, de la ora 10.00, să planteze 650 de salcâmi pe parcela de teren situată în vecinătatea Cartierului ANL Lacu Dulce, în zona dinspre linia de cale ferată, şi-i in vită pe brăileni să i se alăture în acest demers. Numărul de puieţi ce urmează a fi plantaţi nu este întâmplător, cunoscut fiind faptul că în acest an Brăila celebrează 650 de atestare documentară. “Vom transforma un teren plin de moloz rezultat de la construcţia blocurilor într-un spaţiu verde şi o pădure de salcâm, din respect şi consideraţie pentru opera scriitorului Mihail Sebastian - «Brăila, oraşul cu salcâmi». (...) Plantarea salcâmilor în zona cartierului ANL va forma o barieră fonică şi vizuală în faţa căii ferate. Astfel, într-o zonă total insalubră, plină de blocuri din beton, de moloz cărat de la blocurile realizate în perioada comunistă, situată între blocurile de la ANL Lacu Dulce şi calea ferată, am realizat tasarea, nivelarea şi ecologizarea zonei, urmând să plantăm vineri, 13 aprilie, ora 10.00, 650 de copaci din specia salcâm, pentru a marca acest evenimet deosebit, dar şi pentru a înfrumuseţa zona.”, este mesajul postat de primarul Marian Dragomir pe pagina sa de facebook.

De asemenea, sursa citată a explicat redactorilor “Obiectiv” că, în viitoarea pădure de salcâmi ar putea fi amenajat un loc de picnic pentru brăilenii dornici de grătare în aer liber. Asta, în contextul în care vechea locaţie cunoscută iubitorilor de ieşiri la iarbă verde, pădurea din vecinătatea staţiunii Lacu Sărat, nu a mai primit avizul favorabil pentru amenajare. “Direcţia Silvică nu a mai dat autorizaţie Primăriei Comunei Chiscani pentru locul de picnic de la Lacu Sărat. Primăria Brăila nu deţine în momentul de faţă un teren cu pădure în care lumea să se poată duce la picnic. Dar, pe viitor, peste câţiva ani, 4 - 5 ani, când se va ajunge pădurea de salcâmi pe care mâine (astăzi n.r.) o vom planta, să putem amenaja acolo un astfel de loc de picnic”, a spus Dragomir.

Singurul loc special amenajat pentru picnic, dotat cu grătare, sursă de apă potabilă, toalete, parcare, dar şi cu spaţii de cazare în căsuţe, plus locuri de joacă, a rămas Centrul de Agrement din staţiunea Lacu Sărat (fosta tabără şcolară) aflat în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului. 
Categorie articol: 

Comentarii