Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Dragomir dă de înţeles că va investiga problema conductei lipsă din Radu Negru

• edilul-şef spune că va cere mai multe detalii de la directorul CUP „Dunărea”, pentru a se lămuri cum a fost posibil să lipsească din pământ o porţiune din conducta de canalizare îngropată în urmă cu circa zece ani • după ce au citit articolul pe această temă publicat de cotidianul nostru, câţiva cititori au postat comentarii, vineri, pe site-ul „Obiectiv”, afirmând că, şi după înlocuirea conductei lipsă, apa continuă să refuleze din gurile de canalizare când plouă torenţial

 

Primarul Marian Dragomir a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu ştia nimic despre conducta de canalizare care lipsea în cartierul Radu Negru, pe un tronson instalat în urmă cu circa zece ani. Edilul şef s-a arătat, totuşi, dispus să se informeze pe marginea subiectului, dând de înţeles că se va încerca depistarea celor care ar putea fi traşi la răspundere pentru situaţia incredibilă din Radu Negru. „Nu ştiu foarte multe detalii în momentul de faţă, o să am o discuţie cu domnul Mangiurea (directorul CUP Dunărea n.n.) şi după aceea pot să vă spun. Nici domnul Mangiurea nu cred că are toate informaţiile pentru că nu s-a întâmplat în timpul cât era dânsul director. Dar vreau să avem o discuţie, ca să aflăm mai multe detalii. Mă ştiţi foarte tranşant. Nu iau apărarea nimănui, dar nu vreau să mă exprim înainte de a mă informa”, a declarat Dragomir. 

După cum v-am informat într-un articol publicat de cotidianul nostru, noua conducere a Companiei de Utilităţi Publice „Dunărea” Brăila ne-a declarat că ar fi descoperit de ce se inunda cartierul Radu Negru după fiecare ploaie mai abundentă. Potrivit directorului Silviu Mangiurea, de vină pentru inundaţia masivă din luna mai a anului curent nu ar fi fost neglijenţa celor care ar fi trebuit să pornească la timp staţia de pompare de la marginea cartierului, pentru ca apa să fie împinsă spre canalul colector. Mangiurea spune că, în urma verificărilor făcute pe parcursul lunii iulie, s-a depistat că lipsea pur şi simplu o porţiune de circa 6 metri din conducta de canalizare de pe Str. Castanului, pe unde este dirijată spre staţia de pompare Radu Negru 2 apa de ploaie colectată în tot cartierul. Ţeava respectivă nu mai era pe poziţie, iar apa se scurgea, cu mare greutate, printr-un făgaş format pe sub pământ. Singura explicaţie găsită de actuala conducere a CUP „Dunărea” este că, la mijlocul anilor 2000, când a fost instalată conducta respectivă, pe porţiunea de şase metri de pe Str. Castanului s-ar fi basculat prea brusc pământ şi pietriş, iar ţeava s-a tasat, spărgându-se în mai multe bucăţi. Lucrarea a fost executată de firma grecească „Athena”, în cadrul unui proiect ISPA în valoare de zeci de milioane de euro. Conducta lipsă a fost înlocuită la începutul lunii august, ne-a informat directorul Silviu Mangiurea, precizând că, din acel moment, posibilitatea producerii unor noi inundaţii, similare cu cea din luna mai, este exclusă.

Ieri, însă, câţiva cititori ai articolului scris pe această temă au comentat pe site-ul cotidianului nostru, afirmând că şi după ploaia torenţială de la începutul acestei săptămâni, pe mai multe străzi din cartierul Radu Negru apa a refulat prin gurile de canal, fiind din nou pe punctul de a intra în curţile oamenilor. Concluzia cititorilor respectivi a fost că şefii CUP „Dunărea” dezinformează opinia publică atunci când anunţă că au rezolvat problema inundaţiilor în cartierul Radu Negru prin înlocuirea acelei bucăţi din conducta de canalizare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii