Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Dragomir şi Ioniţă de la PNL se ţin de GUME proaste

Vă daţi seama cât de odihnită au mintea unii aleşi locali dacă au ajuns să polemizeze pe marginea gumei de mestecat?

Adică brăilenii i-au trimis pe primarul Marian Dragomir şi pe consilierul local PNL în parlamentul local ca să lucreze în folosul comunităţii, iar ei se faultează reciproc pe marginea unui non-subiect, cum este cel al mestecării unei gume de mestecat.

Din start vă spun că mi-a displăcut atitudinea celor doi “beligeranţi”, primarul Dragomir şi consilierul liberal Sorin Ioniţă.

O să încep cu primarul Dragomir. Primarul Brăilei a fost întrebat punctual în legătură cu cheltuirea unor bani publici. La care Dragomir, în loc să îi răspundă clar şi aplicat lui Ioniţă, adică să îi explice că pune problema în mod greşit, s-a apucat să îl ia la rost că de ce molfăie gumă în plenul şedinţei CLM Brăila. Bine, Dragomir a dovedit că nu are proprietatea termnenilor, folosind în mod eronat verbul “a cleveti” (a bârfi, a bombăni) în loc de “a molfăi” (a mesteca, a mânca încet), dar să trecem peste acest aspect.

În momentul în care a mutat discuţia despre alocarea unor bani publici din registrul serios în cel “de stradă”, generator de conflicte inutile, primarul Dragomir a dat de înţeles că “e nervos cu nervii”. Că nu se poate controla în anumite momente. Ce relevanţă avea faptul că Ioniţă mesteca gumă sau că, să zicem, avea cămaşă verde? Părerea mea este că Dragomir voia să îl pălmuiască în public pe Ioniţă, să îi arate că el este jupânu’ şi pentru asta era gata să se lege de orice gest făcut de consilierul liberal. Dragomir ar putea să urmeze nişte cursuri unde să înveţe cum să îşi stăpânească pornirile, emoţiile.

De cealaltă parte, Sorin Ioniţă a dat dovadă de proastă creştere în momentul în care a început să plescăie gumă în timpul şedinţei de Consiliu Local. Bă nene, dacă îţi miroase gura, ia un Tic-Tac, bea o găleată de apă de gură sau mestecă în prealabil o sacoşă de mentă. Dar nu veni să molfăi gumă în plenul CLM! În ţările civilizate este o impoliteţe să mesteci gumă de faţă cu cineva. Aaa, dacă te duci la întruniri jenante sau participi la emisiuni tv penibile, gen Capatos, poţi să mesteci, ba chiar e indicat să molfăi gumă sau ce mai vrei tu.

Dar când participi la o şedinţă de Consiliu Local, alături de alţi colegi ai tăi care ca şi tine reprezintă comunitatea brăileană, nu poţi să te comporţi de parcă ai fi pe canapea la Capatos.

Am să îi răspund eu consilierului PNL Sorin Ioniţă, care se întreba, mândru de gestul lui de 2 bani, cine îi interzice să mestece gumă la şedinţe. Nu, nu scrie nicăieri, în niciun regulament, că nu ai voie să mesteci gumă în şedinţele CLM. Asta ţine de cei 7 ani de-acasă, pe care îi ai sau nu! (Neam De Traistă)
Categorie articol: 

Comentarii