Mergi la conţinutul principal

Primarul atenţionează clienţii CET-ului să-şi achite datoriile la încălzire

* "Dincolo de solicitări, trebuie să ne achităm şi datoriile pe care le mai avem, nu putem numai să primim", consideră Simionescu * programul de lucru pentru depunerea cererilor în vederea obţinerii ajutoarelor la încălzire pentru iarna aceasta va fi prelungit

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, lansează un semnal de alarmă în privinţa acordării ajutorului pentru încălzire din această iarnă, atrăgând atenţia cetăţenilor în legătură cu datoriile mari care s-au strâns în urma neachitării facturilor de iarna trecută. El îi îndeamnă pe brăileni să corecteze pe cât posibil acest aspect, în condiţiile în care optează pentru solicitarea unei subvenţii la încălzire. "Ceea ce vreau să spun este faptul că dincolo de aceste solicitări, trebuie să ne achităm şi datoriile pe care le avem. Sunt încă circa 60 - 65 de miliarde de lei vechi, ce constituie datorii la încălzirea centralizată pentru iarna trecută. Eu avertizez asupra faptului că (în condiţiile în care furnizorii de gaz trebuie să plătească celor care îi aprovizionează la rândul lor cu gaz bani în decembrie pentru ianuarie, deci cu plata înainte!) ne putem trezi în situaţia în care, neachitând aceste datorii, furnizorul de gaz va spune «vreau şi eu banii, măcar nu înainte, dar banii aia pe care mi-i datoraţi de o iarnă în spate....». Deci, rugămintea mea este ca cei care se încălzesc în sistem centralizat să îşi achite aceste datorii. De asemenea, îi avertizez şi pe cei care folosesc gazul şi care au datorii la gaze. Să nu ne trezim supăraţi că ni s-au închis gazele pentru că nu am achitat aceste datorii", a declarat Aurel Simionescu în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a specificat faptul că datoriile strânse din iarna 2010 - 2011 reprezintă o sumă mare şi că populaţia ar trebui să înţeleagă că nu are numai drepturi, ci şi obligaţii, de care trebuie să se achite: "Nu putem numai să primim. Dacă noi primim 50% din cost trebuie să plătim ceilalţi 50% sau 30% sau 20% sau 70%, cât este, în funcţie de ajutorul pe care îl primim", a mai adăugat primarul.

Mai puţin timp de stat la coadă

În altă ordine de idei, primarul Brăilei a subliniat, în cadrul aceleiaşi conferinţe, importanţa depunerii la timp a solicitărilor. "Aş vrea să precizez încă o dată, că cererile care se depun până pe 20 noiembrie vor fi luate în calcul pentru plata ajutoarelor pe toată perioada de iarnă, pe cele cinci luni. Cele care se depun după 20 noiembrie vor avea patru luni sau dacă se depun după 20 decembrie, trei luni, şi aşa mai departe. Deci, este timp până pe 20 noiembrie să se depună toate aceste solicitări", a precizat edilul - şef. În legătură cu programul în care vor putea fi depuse cererile pentru obţinerea subvenţiei, Simionescu a anunţat că s-au luat măsuri ca acesta să se prelungească. "Programul este de la 08.00 - 16.00, cel puţin până când se mai uşurează puţin presiunea asupra ghişeelor. De asemenea, sâmbătă se va lucra de la 8.00 la 14.00", a menţionat aceeaşi sursă. Prin această schimbare de program, primarul speră ca, cel puţin în această perioadă în care se vor depune foarte multe astfel de solicitări, presiunea asupra ghişeelor să scadă, iar timpul în care se stă la coadă să fie diminuat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro