Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul a anunțat că un angajat de la Direcția de Strategii a fost confirmat cu COVID-19

* edilul-șef Marian Dragomir a postat pe rețelele de socializare că un angajat al Direcției de Strategii a Primăriei a fost confirmat cu COVID-19 * acesta a precizat că toți ceilalți angajați se află în izolare la domiciliu și că lucrează de acasă, prin intermediul unei aplicații * prefectul Cătălin Boboc a explicat de ce acest caz nu apare încă raportările oficiale

 

Un caz confirmat de COVID-19 în cadrul administrației din Brăila. Este vorba despre un angajat al Direcției de Strategii de la Primăria Brăila, potrivit unei postări pe rețelele de socializare a primarului Marian Dragomir. Acesta a afirmat că restul angajaților se află deja în izolare la domiciliu și că lucrează prin intermediul unei aplicații.

Un angajat al Direcției de Strategii de la Primăria Brăila a fost confirmat cu COVID-19. 1) Acesta își desfășoară activitatea într-o altă clădire a Primăriei Brăila. 2) Din data de 11.05.2020, de când s-a simțit rău este în izolare la domiciliu. Alți 3 colegi sunt în izolare din 08.05.20202 și din 11.05.2020. 3) Au contactat medicul de familie pentru a anunța starea de sănătate. 4) Au primit medicamentație pentru problemele medicale semnalate. 5) Un coleg a făcut pe propria cheltuială la un laborator privat testul pentru COVID și a fost confirmat pozitiv, azi 21.05.2020. 6) Procedura în cadrul Primăriei Brăila a fost respectată - la primul posibil simptom colegii au mers acasă și au anunțat medicul de familie. Birourile au fost preventiv dezinfectate. 7) De la data confirmării 21.05.2020, toți colegii de la Direcția de Strategii vor sta în izolare la domiciliu, au instalat o aplicație pe calculatoarele de serviciu pentru a putea lucra de acasă și a avea acces la documente. 8) DSP Brăila va efectua ancheta epidemiologică și va recolta probe. 9) Voi comunica întotdeauna transparent și nu voi ascunde niciodată adevărul. 10) Le dorim multă sănătate și așteptăm să depășească acesta perioada pentru a relua activitatea”, a scris Dragomir pe Facebook.

 

Prefectul explică de ce acest nou caz nu apare încă în evidențe

 

După anunțul primarului, prefectul Cătălin Boboc a precizat că angajatul Primăriei s-a testat la un laborator privat, care nu a înștiințat autoritățile privind rezultatul obținut. Astfel, că după o confirmare a testării și urmarea procedurilor, dar și o anchetă privind acest caz, vor fi oferite și date oficiale.

Angajatul primăriei s-a simțit rău și a rămas la domiciliu, la recomandarea medicului de familie. Din proprie inițiativă sau la recomandare, pacientul s-a testat la cerere la un laborator privat care face teste contra cost iar rezultatul a venit pozitiv. Doamna Dr. Andreea Gavrilescu a demarat ancheta epidemiologică și a trimis ambulanța pentru pacient, care va fi internat în spital. I se vor recolta din nou probe, pentru confirmare, și va fi tratat conform procedurilor. Nu este nimic ieșit din comun, doar că laboratorul a omis să notifice DSP recoltarea probelor, ceea ce ar fi fost obligatoriu pentru luarea în evidență a pacienților. La finalul anchetei, vom reveni cu concluzii”, a transmis prefectul Cătălin Boboc.
Categorie articol: 

Comentarii