Mergi la conţinutul principal

Primarul, amenințat pentru măsura eutanasierii câinilor comunitari agresivi

* asta a afirmat edilul-șef, Marian Dragomir, în această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, cu precizarea că nu i se pare o atitudine corectă din partea iubitorilor de animale * primarul susține că în loc să îl înjure pe rețelele de socializare, persoanele respective ar trebui să adopte câini, așa cum este normal * la rândul său, fostul primar Aurel Simionescu a ținut să precizeze că eutanasieri s-au făcut și în timpul mandatului său și că toate acestea se vor face conform legislației și procedurilor în vigoare, cu zero violență și cu ajutorul cadrelor medicale

 

La numai o zi de la anunțul privind decizia de a eutanasia câinii agresivi din padocuri și din orașul Brăila, primarul Marian Dragomir are deja conturile de pe site-urile de socializare “asaltate” cu mesaje de la brăilenii nemulțumiți de idee, dar în egală măsură și de la cei care apreciează demersul. Edilul-șef a anunțat, în această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă a PSD, că deja a primit o serie de amenințări, înjurături și ”valuri” de cuvinte obscene, din partea celor care se declară iubitori de animale, lucru pe care nu îl consideră corect. Acesta a ținut să sublinieze că cel mai normal gest al brăilenilor care iubesc câinii ar fi să adopte maidanezi și să își convingă prietenii să procedeze asemenea. Chiar și așa, Dragomir a ținut să mai adauge că, în egală măsură, curg și mesajele venite de la cei care apreciază că astfel se vor elimina câinii agresivi de pe străzile orașului.

În urma anunțului respectiv, am primit un număr foarte important de mesaje de susținere din partea brăilenilor. Lucru care confirmă necesitatea acestei operațiuni. Dar am primit și unele mesaje foarte radicale. S-au folosit cuvinte obscene, amenințări, înjurături, extreme de către persoane care ar trebui să dovedească faptul că se comportă civilizat, ca sunt iubitori de oameni și de animale. Aceștia pot veni să își dovedească dragostea, la târgul de adopție pe care îl organizăm în Parcul Monument, cu ocazia Zilelor Municipiului Brăila”, a afirmat Dragomir.

 

Fostul primar, Simionescu, explică în ce mod se fac eutanasierile

Prezent la conferința de presă și fostul primar al Municipiului, Aurel Simionescu (prim-vicepreședinte al PSD Brăila și consilier al lui Dragomir), a explicat că și în timpul mandatului său au existat o serie de astfel de demersuri, chiar dacă ele nu au fost făcute publice la acest nivel. Acesta a vorbit despre zecile de campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor din oraș și a faptului că până în prezent nu au dat rezultatele estimate, astfel că soluția adoptată de actualul primar este un bună.

Câinii agresivi, bolnavi, bătrâni au făcut obiectul eutanasierilor, în timp. Noi avem o lege care spune că dacă un câine stă două săptămâni în padoc și nu este revendicat sau adoptat de cineva, atunci se poate trece la eutanasiere. Noi ne-am ferit să facem o astfel de campanie în plan mai larg, să spunem așa. Au fost diferite eutanasieri, dar nu la un nivel mare. Există, însă și un grad de suportabilitate al populației, al localității, orașului și nu numai, și cu toate campaniile de sterilizări care s-au făcut, cu toate micile adopții care s-au făcut pe plan local sau pe plan național - pentru că cei de la Dog Rescue au făcut aceste adopții inclusiv ducând câinii în afară -, rezultatul se vede pe străzile orașului. Nu trebuie să mai numere nimeni, sau să mai comenteze cineva... Eu cred că până la urmă trebuie să aplicăm și legea. Cu discernământ, fără excese, să spunem așa. Pornim de la câinii care se dovedesc a fi violenți. Că asta e principala problemă cu mușcatul oamenilor, cu toate celelalte cheltuieli, dincolo de trauma psihică pe care o ai, și mergând încet - încet spre eliminarea câinilor din adăpost și completarea cu cei care sunt în teritoriu”, a afirmat Simionescu.

Mai mult, sursa citată a ținut să explice modul în care trebuie să se facă eutanasierile, plecând de la ideea că iubitorii de animale își închipuie că este vorba despre o procedură brutală, însă nici nu se pune problema de așa ceva.

Să ne înțelegem bine: câinii nu sunt eutanasiați așa, vine cineva și le dă în cap. Există o procedură. Există o supraveghere din partea asociațiilor iubitorilor de animale. Eutanasierea se face de către medic, sub atenta supraveghere. Se induce ideea că această eutanasiere se face așa cu brutalitate, «că îi omoară brutal». Nu! Există o procedură foarte clară care trebuie neapărat respectată”, a conchis fostul primar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro