Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primariile au catadicsit sa aduca dosarele cetatenilor care au nevoie de ajutoare de incalzire

Primariile nu stiu sa respecte termenele. Aceasta a fost concluzia Directiei de Munca Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) fata de cele constatate, in aceasta saptamina, in privinta solicitarilor persoanelor care se incalzesc cu lemne. Cu toate ca termenul limita de depunere a documentatiei la DMSSF a fost 5 februarie, abia ieri au putut fi centralizate datele. Din 44 de primarii, se prezentasera luni la institutia braileana doar 6.
Dupa multe insistente, ieri au ajuns la DMSSF si ultimele documente ale persoanelor care se incalzesc cu combustibil solid si au nevoie de sprijin financiar. "Nu este posibil sa dam sute de telefoane pentru ca niste oameni sa-si faca datoria. Astazi (ieri - n.r.) am primit actele de la primariile din Cazasu si de la Viziru. Foarte tirziu. Ca sa nu mai spun ca unora le-am dat lucrarile inapoi pentru ca erau incomplete. Din cauza situatiei create de reprezentantii primariilor, salariatii nostri lucreaza acum intr-un ritm infernal pentru ca pina miine (astazi - n.r.) la ora 16.00 trebuie sa transmitem situatia la Bucuresti. Ministerul de finante deblocheaza banii astfel incit sa poata fi facute viramentele pina la sfirsitul lunii februarie", ne-a declarat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
Reamintim ca OUG nr.107/decembrie 2006 prevede acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri tuturor familiilor si persoanelor singure cu venituri pe membru de familie de pina la 500 lei. Cuantumul ajutorului este stabilit in suma fixa, in raport cu veniturile familiei sau a persoanei singure, astfel incit familiile cu veniturile reduse vor beneficia de un sprijin lunar in cuantum de 46 lei, cele cu venituri lunare pe membru de familie cuprinse intre 125 lei si 170 lei au dreptul la 42 lei, celor al caror venit se situeaza intre 170 lei si 210 lei li se va acorda un ajutor de 38 lei, celor cu venituri intre 210 lei si 250 lei li se va acorda o suma de 34 lei, celor cu venituri intre 250 si 290 lei li se va acorda suma de 30 lei, celor cu venituri pe membru de familie situate intre 290 si 345 lei li se va acorda un ajutor de 26 lei, celor cu un venit situat intre 345 si 390 lei li se va acorda suma de 22 lei, celor cu venituri intre 390 si 440 lei li se acorda o suma de 18 lei, iar celor cu venituri cuprinse intre 440 si 500 lei li se acorda o suma de 14 lei. In cazul familiilor care beneficiaza de ajutor social cuantumul ajutorului ramine 50 lei lunar.
Stabilirea dreptului la ajutor se face pe baza analizei datelor din declaratia pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia. Beneficiarii sint obligati sa comunice primarului orice modificare care intervine in componenta familiei si a veniturilor acesteia. Plata sumelor se va efectua o singura data pentru toata perioada sezonului rece. Cei care vor depune cereri in lunile februarie, respectiv, martie, vor primi sprijinul financiar pentru doua luni sau pentru una, conform fiecarui caz in parte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii