Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarii nu stiu cum sa mai scape de drumurile comunale

In judetul Braila sint putine drumuri comunale, si foarte multe drumuri judetene. Este observatia consilierului PRM Ion Arama, care a descoperit cu stupoare ca 12 localitati din judet nu au nici macar un drum comunal in administrare, si nu-si asuma raspunderea intretinerii, ca sa nu mai spunem de deszapezirea soselelor din zona. Arama stie foarte bine ca drumurile respective nu au nici pe departe calitatea pe care o presupune un drum judetean, si se intreaba de ce, in acest caz, acestea au fost incadrate astfel.
"Sint in judetul nostru 12 localitati, inclusiv un oras, Faurei, care nu au drumuri comunale. Eu as vrea sa stiu: de ce aceste localitati nu au drumuri comunale? Probabil ca este si o deficienta la nivelul consiliilor locale de acolo, ca nu si-au luat in administrare niste drumuri de acestea. Am fost personal acum citeva zile prin judet si am vazut foarte multe drumuri din acestea care sint intr-o situatie ingrozitoare. Nu ca municipiul Braila nu ar avea drumuri in aceeasi situatie proasta..."
Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, stie exact care este explicatia: primarii au cerut sa fie incadrate ca drumuri judetene, ca sa scape de responsabilitatea intretinerii lor, si mai ales de cheltuielile presupuse de aceste operatiuni: "Se pare ca sint unele comune, care din diferite motive, inclusiv cele legate de partea financiara, prefera sa nu aiba drumuri comunale. Intretinerea unui drum comunal costa. Daca ai doi km de drum comunal inseamna un necesar de 6-7 miliarde, ca sa il repari. Asta inseamna poate mai mult decit de doua ori bugetul intreg al comunei. Noi am avut primari, pe mandatele anterioare - dar si pe mandatul nostru, ca si noi am trecut drumuri comunale in categoria drumuri judetene - care au cerut CJ acest lucru, motivul principal fiind lipsa de fonduri, pentru a intretine aceste drumuri. Este explicatia pe care am gasit-o eu".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii