Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria scoate bani din taxele pentru expunerea unor masini pe domeniul public

Primaria Braila a gasit o modalitate foarte buna de a cistiga bani din ocuparea domeniului public, incasind taxe de la firmele care sint dispuse sa plateasca pentru a-si face publicitate intr-un mod mai aparte. Un caz concret este cel al firmei "Prisma - Apan", care a platit municipalitatii 127.454.000 de lei vechi pentru faptul ca va ocupa, timp de citeva luni, domeniul public cu patru masini expuse in zone intens circulate din oras. Asa cum ne-a explicat si primarul municipiului, Constantin Cibu, dar si directorul Directiei de Finante din cadrul Primariei, Stoica Anghelescu, procedura prin care orice societate poate sa beneficieze pentru o perioada limitata de domeniul public este relativ simpla.
"Se depune o cerere care, daca e aprobata de primar, merge la Directia Tehnica si de Urbanism. Cei de acolo intocmesc schitele necesare si fac masuratorile care se cer, apoi i se comunica solicitantului suma pe care va trebui sa o plateasca, pentru suprafata ocupata si perioada solicitata. In cazul firmei “Apan”, este vorba de 4 amplasamente, pe care le va ocupa pina pe data de 31 decembrie. Important de mentionat e ca, pina nu se plateste la Directia de Finante, Primaria nu da avizul pentru amplasare. Asadar banii se iau in avans, ca sa nu fie probleme", ne-a explicat Anghelescu.
Astfel, pentru locul din fata statuii Ecaterina Teodoroiu, pentru perioada 5 iunie - 31 decembrie, s-au incasat 38.644.000 de lei vechi. Pentru locatia aflata la intersectia dintre Calea Calarasilor si Dorobanti, pentru perioada 20 mai - 31 decembrie s-au platit 44.100.000 de lei vechi. Pentru spatiul de pe Soseaua Buzaului, Primaria a incasat pentru perioada 25 august - 31 decembrie suma de 24.100.000 lei vechi, iar pentru cea de pe Dorobanti colt cu Scolilor, pentru perioada 11 septembrie - 31 decembrie 2006, 20.610.000 de lei vechi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii