Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria nu reuseste sa se impuna in fata firmelor carora le da contracte grase

Din cite se vede, functionarii Primariei nu prea sint luati in seama de firmele care primesc contracte grase de reabilitare a strazilor si trotuarelor din municipiu ori de refacere sau extindere a retelelor electrice si de canalizare. In numarul de ieri al cotidianului nostru, va semnalam o situatie care persista de citeva saptamini pe Str. Rimnicu Sarat, in dreptul supermarket-ului "Billa": dupa ce s-a ingropat un cablu electric si s-a refacut trotuarul, in urma a ramas o gramada de moloz care blocheaza scurgerea apelor pluviale spre o gura de canalizare, ducind la formarea unei balti de dimensiuni apreciabile, in zilele ploioase. Sesizat de reporterul nostru despre prezenta gramezii de pamint si asfalt spart, Vasile Trandafir, administratorul drumurilor din municipiu, ne-a dat asigurari ca ii va obliga pe cei responsabili sa stringa resturile lasate in drum. Potrivit lui Trandafir, vina ii apartine societatii "Electrica" SA, care a ingropat un cablu apoi a abandonat molozul sperind sa fie ridicat de "Agrocons", firma de constructii ce a lucrat ulterior la pavarea trotuarului. Functionarul Primariei ne-a explicat ca situatia a fost generata de neintelegerea dintre cele doua societati si ca nu are rost sa se aplice sanctiuni. "Oricum, azi (miercuri - n.n.) o sa se ridice molozul de acolo!", ne-a asigurat Vasile Trandafir.
Ieri, dimineata, gramada de moloz se afla, bine mersi, pe pozitie. "Electrica", firma considerata responsabila de reprezentantul Primariei, a lasat lucrurile exact asa cum erau cu o zi inainte. "Lucrarile de genul acesta sint scoase la licitatie si orice proiect are, in mod obligatoriu, prevazut in buget sume pentru refacerea partii carosabile sau trotuarului strazii respective. In concluzie, firma cu care am avut contract pentru montarea cablului subteran are responsabilitatea de a asigura curatenia perimetrului, dupa finalizarea lucrarii", ne-a declarat Dana Anghel, purtatorul de cuvint al "Electrica" Braila. Aceasta nu a putut, insa, sa ne precizeze care anume este firma ce s-a ocupat de ingroparea cablului electric de-a lungul trotuarului din fata supermarket-ului "Billa".
Asadar, responsabilitatea se pierde undeva pe drum, asa cum ramine pierdut in drum molozul rezultat din lucrarile desfasurate pe strazile Brailei!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii