Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria nu a pierdut cele 7 milioane pentru investitii in "CET"

Rasturnare spectaculoasa de situatie in cazul licitatiei organizatae de Primarie in vederea efectuarii unor proiecte investitionale de circa 7 milioane la SC "CET". Dupa ce Mircea Nicu Toader, ministru secretar de stat in cadrul MAI, a dat ca sigura varianta pierderii finantarii acestor proiecte din cauza ca nu s-a cheltuit pina acum nici un ban, speranta se reaprinde. Asta pentru ca - asa cum v-am informat in editia de ieri - a fost solutionata contestatia formulata de unul dintre ofertanti, situatie in care, asa cum a explicat conducerea "CET", sint create premisele cheltuirii in totalitate a sumei alocate de Guvern.
Concret, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) din cadrul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a respins contestatia formulata de "General Fluid", unul dintre ofertantii in cadrul licitatiei. In aceste conditii, decizia comisiei de evaluare constituita in cadrul Primariei, ramine definitiva, in sensul adjudecarii catre ofertantul "Elsaco" din Botosani.
"Iata ca nu s-au pierdut acesti bani! Exista sanse reale ca, pina la termenul limita 15 decembrie, sa cheltuim intreaga suma alocata comunitatii locale in vederea sustinerii finantarii proiectelor investitionale ce vizeaza SC “CET”. In acest sens vor fi demarate imediat procedurile pentru ca nu este timp de pierdut", ne-a declarat directorul general al SC "CET", Nicu Bajan. De altfel sursa citata a precizat in repetate rinduri ca termenul limita dupa care ar exista totusi riscul pierderii in parte a banilor este 15 noiembrie, data care a coincis, in mod fericit, cu publicarea deciziei CNSC. Aceasta pe considerentul ca cea mai mare parte din suma alocata ar urma sa fie destinata unor achizitii, operatiune care ar putea fi incheiata fara probleme pina la 15 decembrie.

Banii vin de la bugetul de stat

Prin solutionarea contestatiei de catre CNSC, Primaria Municipiului Braila devine parte contractanta intr-un contract de servicii cu o valoare de circa 7 milioane de lei, componentele investitionale pentru care a fost organizata licitatia vizind, printre altele, reabilitarea si modernizarea CET II Braila si a sistemului centralizat de transport si distributie prin puncte termice, cu transformarea a 27 de centrale termice in puncte termice pentru alimentarea cu energie termica a consumatorilor din municipiu. Sursa de finantare este asigurata de la bugetul de stat prin alocarile facute societatii "CET" prin intermediul a doua acte normative emise in acest sens.
Reamintim ca, in data de 14 noiembrie, oficialul ministerial Mircea Nicu Toader a afirmat ca municipalitatea a pierdut cele 7 milioane de lei, dar a subliniat ca exista sansa realocarii sumei in 2007. Mai mult, el a dat vina pe primarul Constantin Sever Cibu, care, in calitate de sef al serviciilor publice locale, avea obligatia sa ia toate masurile astfel incit sa nu se ajunga la pierderea banilor.
Categorie articol: 

Comentarii