Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria Macin sprijina artistii plastici profesionisti din Braila

Artistii braileni, profesionisti sau amatori, se bucura si in acest an de plecarea in tabere de creatie spre deosebire de anii trecuti, cind artistii profesionisti nu s-au putut bucura de un asemenea eveniment.
Anul acesta, membrii Uniunii Artistilor Plastici, filiala Braila, vor pleca intr-o tabara de creatie cu sprijinul primariei Macin si al Sindicatului Invatamint Braila. "Ideea a venit din partea lui Marius Teodorescu pentru ca a fost profesor in urma cu citiva ani la Macin si cunoaste locurile. Primaria din Macin ne-a primit cu bratele deschise si au fost de acord sa ne sprijine. Ei nu au o miscare plastica si le-am propus sa colaboram nu numai cu ocazia acestei tabere, ci sa avem o activitate expozitionala permanenta, sa organizam expozitii de grup, expozitii personale. Ideea acestei tabere vrem sa o dezvoltam in anii urmatori, sa o transformam intr-un eveniment international si sa invitam artisti plastici din toate orasele dunarene, de la izvoare pina la varsare. Acest proiect este de durata, pentru ca sint necesare conditii deosebite de cazare pe care primaria Macin s-a angajat sa le realizeze. Atunci cind propunerea noastra a fos discutata in Consiliul lor Local, ne-au intrebat de ce nu am organiza si o tabara de sculptura, pentru ca ei au o cariera de granit. Le-am explicat ca lucrurile sint mai complicate cu taberele de sculptura, trebuie sa aiba minim o perioada de o luna", a explicat artistul plastic Gheorghe Mosorescu, presedintele filialei braila a UAP. Cei 12 artisti plastici braileni: Gheorghe Mosorescu, Marius Teodorescu, Hugo Maracineanu, Vasile Gaita, Ionel Radu, Angelica Moscu Deacu, Nicolina Mitu, Teodora Constantinescu, Nela Constantinescu, au invitat si trei artisti plastici din alte filiale, Ana Maria Barbos si Mihail Manta de la Ploiesti si Sterica Badalan de la Galati. Tabara, desfasurata in perioada 10 - 22 august, se va incheia cu expozitii de grup organizate la Macin si la Braila.
Si artistii plastici amatori vor avea parte de o tabara de creatie in acest an, insa ei vor pleca in zona Vrancei, la inceputul lunii septembrie. Directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu, a precizat ca inca nu sint pregatite toate detaliile plecarii insa este sigur ca tabara se va realiza in Vrancea, pentru ca artistii s-au saturat de aceleasi peisaje de la Blasova sau Maxineni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii