Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria da profesorilor tichete cadou de sarbatori

Ca urmare a negocierilor dintre liderii Sindicatului Invatamint Braila si primarul Aurel Simionescu, cei 3.272 de profesori braileni vor primi cite 350 de lei drept tichete cadou pentru cele doua evenimente ale lunii decembrie, 1 Decembrie - Ziua Romaniei, si 25 decembrie - Craciunul. Presedintele SIB, Valeriu Partene, a precizat ca acesta este al treilea tichet cadou pe care-l primesc brailenii, primul l-au primit pentru ziua de 1 martie si Paste, iar al doilea pentru deschiderea anului scolar si Ziua Educatiei.
Tot ieri s-a stabilit de comun acord intre sindicate si Primarie, punerea in plata a sporului de 10% din salaiul de baza pentru personalul nedidactic din toate unitatile de invatamint finantate prin bugetul local al municipiului Braila in baza prevederilor Art. 43 din Contractul Colectiv de Munca. De asemenea, s-a definitivat acordarea sporului de conditii periculoase si vatamatoare pentru cele 13 laborante de chimie, in baza deciziei existente deja inca din luna iunie 2008.
Presedintele SIB, Valeriu Partene, a mai explicat ca din punctul de vedere al acordarii tichetelor cadou in judet, situatia este pestrita. Sint comune unde s-au acordat chiar de doua ori mai multe tichete decit in municipiu, cum ar fi comunele Ulmu, Victoria sau Zavoaia, iar in altele nu s-a acordat nici un tichet si nici nu se va acorda, asa cum se intimpla la Romanu. "Am discutat personal cu primarul de la Romanu si mi-a spus ca ar fi dat tichete cadou profesorilor daca ar fi avut bani, insa nu are nici o posibilitate in acest sens. Noi am trimis tot astazi o scrisoare primarilor sa sprijine directorii in acordarea tichetelor cadou cadrelor didactice. Am recomandat directorilor si liderilor sindicali sa negocieze aceste aspecte cu primarii localitatilor", a mai spus presedintele SIB, Valeriu Partene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii