Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prima zi de examen pentru vameşii brăileni

La nivelul Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) a avut loc în cursul zilei de ieri examenul scris susţinut de prima serie de funcţionari publici care au primit preaviz ca urmare a procesului de reorganizare a instituţiei. Examenul s-a desfăşurat în patru centre de testare - Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara, iar în cazul candidaţilor de la Vama Brăila, care ţine de Regionala Galaţi, programarea pentru examen s-a făcut pentru centrul de testare de la Iaşi.
Prima serie de candidaţi este formată din 551 persoane din cadrul ANV - dintre care 15 din Brăila -, care susţin examen de testare profesională pentru ocuparea a 317 posturi disponibile, respectiv 5 posturi la Vama Brăila.
Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat la începutul lunii iunie că peste 2.000 de angajaţi vor pleca din agenţie, dintre care 700 din Autoritatea Naţională a Vămilor, 300 din cadrul Gărzii Financiare, iar restul din structuri ale administraţiilor financiare din ţară. "Criteriile de disponibilizare sunt profesionale, nu sociale. Acum sunt 34.027 de posturi şi rămân după restructurare 29.100, adică sunt eliminate 4.927 de posturi. Practic, 2.000 de angajaţi vor pleca acasă. Vor fi desfiinţate 550 posturi de conducere, pentru a se ajunge la 12 şefi la 1.000 de angajaţi", susţinea la vremea respectivă Blejnar.
Reamintim că, în urma procesului de reorganizare a ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală), în cazul Direcţiei Vamale Brăila, instituţia va mai avea doar 21 de salariaţi, faţă de 30 până nu de mult. De altfel, încă din data de 6 iulie au fost acordate preavize pentru 15 persoane care se luptă pentru ocuparea a 5 posturi disponibile la nivelul Vămii Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii