Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prima zi de campanie. Podul lui Tudose şi candidaţii PSD la Parlamentare

• europarlamentarul PSD Brăila, Mihai Tudose, a vizitat vineri, în prima zi de campanie electorală pentru Alegerile Parlamentare, şantierul podului suspendat peste Dunăre • acesta a mers însoţit de primar, preşedintele CJ, precum şi candidaţii “vârf de lance” ai organizaţiei, pentru Cameră şi Senat • Tudose a criticat, din nou, întârzierile la drumurile de legătură ale podului, dar şi scuza liberalilor privind studiul solicitat de Comisia Europeană legat de “cuibăritul unor păsări”• reprezentanţii constructorilor podului, au anunţat, cu această ocazie, că lucrările punctului de ancorare şi ale pilonilor ar trebui să fie gata în decembrie

 

PSD-iştii brăileni, în frunte cu europarlamentarul Mihai Tudose, au demarat campania electorală pentru Alegerile Parlamentare cu o vizită pe şantierul podului suspendat peste Dunăre. Însoţit de primarul Marian Dragomir, de preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, dar şi de candidaţii PSD Brăila pentru Senat, Ion Rotaru (preşedintele organizaţiei judeţene a partidului), viceprimarul Doiniţa Ciocan, respectiv pentru Cameră Florin Mircea, Nicu Niţă şi George Paladi, Tudose a criticat întârzierile de la lucrările drumurilor de legătură ale podului. Ca o paranteză, reprezentantul constructorului a precizat că în luna decembrie, atât punctul de ancorare cât şi pilonii podului ar trebui să fie gata. Despre punctul de ancorare, sursa citată a precizat că se află la nivelul 6 din 9, urmând ca în decembrie să atingă cota zero, iar despre piloni, că s-ar afla la cota 112 m din 186 m, avansul zilnic fiind de 2 - 2,5 metri înălţime. La final, podul ar trebui să aibă o înălţime de 192 m. Constructorii au mai punctat că au sosit şi cablurile de susţinere a podului din Japonia şi că în prezent, la nivelul solului, se lucrează la grinzile de legătură dintre piloni, care vor fi ulterior ridicate şi montate. Revenind la vizita PSD-iştilor, Tudose a explicat că şi-a dorit ca acesta să fie începutul campaniei electorale, deoarece podul peste Dunăre a devenit deja un simbol al Brăilei.

“E prima zi de campanie, am ţinut foarte mult să deschidem campania la un nou simbol al Brăilei. Pe lângă vechile simboluri, Regala, Ceasul, iată că avem un nou simbol: podul de la Brăila. Este o realizare a Guvernării PSD. Din acest motiv dorim să rugăm brăilenii să ne acorde un nou vot de încredere. Nu pe promisiuni. Ştiţi că nici acum patru ani nu am promis podul, dar l-am făcut. Pentru că lumea se cam săturase de promisiuni. Deci le solicităm brăilenilor un nou vot de încredere, pentru a duce la bun sfârşit, pe o guvernare PSD, toate aceste lucrări”, a declarat acesta.

Tudose a reluat nemulţumirile sale legate de scuza liberalilor pentru întârzierile la drumurile care fac legătura cu podul, mai precis la faptul că au invocat o solicitare a Comisiei Europene privind realizarea unui studiu pe tema “cuibăritului unor păsări” în zonă.

“După cum vedem, PNL-ul nu e în stare nici măcar să continue ceea ce s-a început, reuşind să blocheze tot soiul de chestii. Acum, mai nou, dau vina pe nişte găini care cică ar cuibări pe aici, pe undeva. Dar eu am pus nişte întrebări şi le pun şi acum, cu ocazia aceasta: Când a venit solicitarea de la Comisie? Asta dacă a venit, pentru că deocamdată nu a văzut-o nimeni! Dar dacă a venit acum o lună, de ce nu a rezolvat Guvernul toate problemele conexe? Dacă a venit de acum un an, de ce nu a rezolvat solicitarea până acum? Şi dacă avem o problemă cu cuibăritul găinilor din capul liberalilor, de ce nu a rezolvat cu exproprierile? Fiindcă asta nu are nicio treabă cu cine cuibăreşte, pe unde cuibăreşte. De ce nu au rezolvat până acum cu mutarea utilităţilor? Deci sunt nişte incapabili şi e un haos în toată ţara. Evident, haos e şi la Brăila, fiindcă unde pun ei mâna nici iarba nu mai creşte. Eu sper că românii vor fi înţelepţi, că le ajunge şi că între cimitirul liberal şi viaţa fără liberali, vor alege viaţa. Că vom scăpa din decembrie de acest guvern haotic şi că vom duce noi la bun sfârşit lucrurile. Nu! Vor fi gata şi drumurile. Dar să scăpăm de liberali. Cu ei, va fi dezastru! Probabil că vom inaugura cimitire cu ei. Fraţilor, există şi varianta teoretică să ne lovească mâine un asteroid. Dar cel mai simplu, ca să nu ne lovească de tot asteroidul PNL, e să scăpăm de ei. Şi e simplu! Pe 6 decembrie: vot! Şi cu asta basta!”, a mai precizat Tudose, amintind totodată de vizita premierului Ludovic Orban la pod acum două luni, când nu a menţionat nimic despre niciun studiu legat de păsări.

 

Echipa PSD Brăila, mândră de «podul lui Tudose»

Şi preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a criticat faptul că se trage de timp la plata exproprierilor, atât cele din etapa I, cât şi cele din etapa a II-a. De asemenea, a amintit despre întârzierea inexplicabilă la relocarea utilităţilor, dar şi despre faptul că ar mai trebui să se realizeze defrişarea a 1,5 ha de pădure din zonă, lucru care trenează de ceva timp.

La rândul său, primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir a ţinut să sublinieze că astfel de blocaje a întâmpinat şi municipalitatea în perioada guvernării PNL.

“Avem următoarea situaţie: suntem la cel mai important obiectiv de investiţii din Judeţul Brăila şi din Sud-Estul României. Obiectiv de investiţii realizat de PSD şi blocat parţial de guvernarea PNL. La fel se întâmplă şi în Municipiul Brăila. Proiectele Primăriei Municipiului Brăila de finanţare a obiectivelor de investiţii au funcţionat în Guvernarea PSD, dar nu trebuie să uităm niciodată că la ultima rectificare de buget, Guvernul PNL a dat zero lei Municipiului Brăila. Pe 6 decembrie o să fie momentul în care o să ieşim din case, pentru că vor să ne închidă şi acolo şi o să îi închidem pe cei de la PNL în lada de gunoi a istoriei”, a spus Dragomir.

Singurul dintre candidaţii PSD la Alegerile Parlamentare care a luat cuvântul cu această ocazie a fost senatorul Ion Rotaru. Acesta a ţinut să amintească faptul că Mihai Tudose se face “vinovat” pentru realizarea podului peste Dunăre, indiferent de laudele altora.

“Suntem aici la podul de la Brăila, aşa cum va intra el în istorie. Este al brăilenilor, dar şi al tuturor locuitorilor României şi nu numai. De care vor beneficia toţi cei care vor trece peste pod, fie că sunt turişti, transportatori, cetăţeni simpli. «Vinovatul» principal pentru acest lucru este Mihai Tudose, prezent aici, pentru că a avut determinarea să semneze acel contract, când nu prea mai credea nimeni că o să se întâmple. «Vinovat» este şi Guvernul PSD care a contribuit cu tot ceea ce era necesar pentru ca acest proiect să se pună în operă. şi suntem aici pe o realitate care funcţionează. În ceea ce priveşte lucrurile care nu funcţionează, cred că putem să spunem doar un singur lucru: faptul că nu sunt în stare să gestioneze lucruri care ar putea fi rezolvate fără eforturi deosebite, ci doar cu determinare, asta înseamnă «PNL, numele tău este neputinţă şi nepăsare»! Dacă ar fi avut preocuparea necesară, tot ceea ce înseamnă defrişări, plată a despăgubirilor şi toate celelalte elemente, trebuiau rezolvate de mult. Nu sunt lucruri astronomice, nu sunt chestiuni care nu puteau fi rezolvate. Asta înseamnă că nu le pasă!”, a declarat Rotaru.

După declaraţii, PSD-iştii au mers până la Dunăre pentru a admira de la distanţă şi pilonul de pe malul Jijila, aflat de asemenea într-un stadiu avansat al construcţiei.
Categorie articol: 

Comentarii