Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Prima victorie în faţa lui Valentin Raus, o voi ţine minte toată viaţa"

La turneul internaţional "Gentleman's Tenis Cup" de la Oneşti, care s-a desfăşurat în urmă cu puţin timp, tenismenul veteran Valeriu Ilie a câştigat două locuri întâi, reuşind totodată să obţină şi primul succes în faţa lui Valentin Raus din Tg. Mureş.
La simplu, în semifinale, brăileanul a trecut în două seturi, 6-1, 6-3, de bucureşteanul Aurel Pârjol, iar în finală l-a întâlnit pe numărul unu din ţară în ultimii ani, Valentin Raus. Ilie s-a impus în trei seturi, 6-1, 4-6, 6-1 obţinând primul său succes în faţa jucătorului din Tg. Mureş.
21tenis"Am trăit cel mai frumos moment din viaţă, cea mai importantă victorie, una la care visez încă din 1990, când am început să-l întâlnesc în finalele turneelor pe Raus. O victorie pe care o voi ţine minte toată viaţa şi care reprezintă voinţa şi pregătirea în tenis", a declarat Valeriu Ilie la revenirea în Brăila.
La o oră de la încheierea finalei de simplu, Ilie şi ploieşteanul P. Gheorghe au câştigat şi finala de dublu în faţa perechii Antonache - Pârjol.
Acestea nu au fost singurele succese ale tenismenului brăilean. În perioada 9-11 septembrie, Valeriu Ilie a câştigat turneul rezervat sportivilor de la categoria de vârstă ^ 55 ani, de la Braşov, după două victorii categorice, 6-4, 6-3 în semifinale în faţa lui Ion Lircă şi 6-3, 6-2 în finala susţinută în compania lui Viorel Petrescu.
La Campionatele Internaţionale ale României de la Mamaia tenismenul brăilean a obţinut locul al treilea atât în proba de simplu, cât şi în cea de dublu.
Categorie articol: 

Comentarii