Mergi la conţinutul principal

Prima reintegrare in familie, realizata pentru copiii preluati din Spitalul "Sf. Pantelimon"

Eforturile depuse de angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila (DGASPC) pentru reintegrarea copiilor preluati, anul trecut, din sectia de Neuropsihiatrie infantila a Spitalului "Sf. Pantelimon", au inceput sa dea roade.
Astfel, s-a reusit reintegrarea in familie a unei fetite in virsta de 11 ani. Ea fusese abandonata in spital in 1995, imediat dupa nastere.
De cind a intrat in grija angajatilor DGASPC, fetita a fost vizitata de parinti si de surori lunar, familia sa fiind consiliata cu privire la asumarea responsabilitatilor, astfel incit sa raspunda nevoilor specifice ale copilului, avind in vedere ca micuta se incadreaza in grad de handicap grav.
"Reintegrarea minorei in familie s-a realizat treptat, reusind ca, zilele trecute, fetita sa ajunga in mijlocul familiei, alaturi de ceilalti trei frati. DGASPC monitorizeaza evolutia copilului in familie, in colaborare cu autoritatile locale din comuna in care domiciliaza parintii sai. Speram ca acest inceput sa fie de bun augur, iar echipa pluridisciplinara sa reuseasca si pentru alti copii preluati din sectia NPI reintegrarea in familie", ne-a declarat directorul general adjunct al DGASPC, Simona Cimpoae.
Sursa citata a tinut sa sublinieze ca s-a reusit reluarea legaturilor cu familia pentru un numar de 19 copii preluati din sectia NPI.
"Trebuie mentionat ca acesti copii, pe perioada cit au fost internati la NPI, au fost considerati copii abandonati, nefiind niciodata vizitati de parinti" a adaugat Simona Cimpoaie.
Pentru alti trei copii au fost identificati asistenti maternali profesionisti ce detin atestatul care le permite sa ingrijeasca copii cu nevoi speciale.
Tot in vederea restabilirii si consolidarii relatiei firesti parinte-copil, instanta de judecata a aprobat plasamentul a altor doi copii la un centru de plasament specializat pentru copii cu dizabilitati din Buzau, localitate in care domiciliaza mama acestora.
In actualul context legislativ, este reglementat in mod explicit ca parintii sint primii responsabili pentru cresterea, ingrijirea si dezvoltarea copilului. Responsabilitatea comunitatii locale este subsidiara, iar statul intervine complementar, astfel incit ar trebui sa dispara mentalitatea (adinc inradacinata) ca statul se poate substitui oricum si oricind parintilor, preluind responsabilitatile pe care acestia le au fata de copiii lor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro