Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prima opţiune a lui Lucian Croitoru este pentru un Guvern bazat pe o majoritate parlamentară

Premierul desemnat Lucian Croitoru a anunţat luni, la finalul întâlnirii cu liderii democrat-liberali, că favorizează varianta unui Executiv care să beneficieze de o majoritate parlamentară, a doua variantă fiind un Guvern de uniune naţională.
Lucian Croitoru a afirmat că nu a discutat cu conducerea PDL numărul de ministere care ar putea reveni fiecărui partid, excepţie făcând Ministerul de Interne, minister pe care Croitoru intenţionează să-l propună social-democraţilor. "Mi-aş fi dorit să încep negocierile cu PSD. Ele vor avea loc la Palatul Parlamentului, mâine, la ora 14.00. O să le cer două-trei nominalizări pentru postul de ministru de Interne", a declarat Croitoru.
Referitor la conţinutul discuţiilor cu democrat-liberalii, premierul desemnat a spus că le-a transmis că prioritară pentru el este gestionarea finanţelor publice. "Le-am transmis cât de clar am putut că tot ce urmează în România-alegerile, evoluţia sectorului privat ş.a.m.d., depinde de buna gestiune a banilor publici. Trebuie o extrem de atentă grijă cu finanţele publice în următoarele luni", a spus Croitoru.
El a adăugat că a discutat cu PDL şi schema următorului Executiv, precum şi subiectul resurselor umane din PDL pe care Croitoru le-ar putea folosi în cadrul preconizatului Cabinet. "Am vorbit despre lista ministerelor, despre resursa umană care poate să vină de la PDL. Mă simt încurajat, PDL s-a arătat flexibil şi disponibil pentru o formulă de guvernare", a afirmat premierul desemnat.
"Nu exclud ca oameni care au mai fost în Guvern, să mai fie", a adăugat Lucian Croitoru.
Întrebat ce formulă guvernamentală preferă, Croitoru a răspuns: "Intenţia mea este să formez o majoritate, opţiunea următoare ar fi Guvernul de uniune naţională".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii