Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prima harta profesionista a orasului

Brailenii se pot mindri, in sfirsit, cu o harta detaliata a orasului, facuta cu simt de raspundere, care sa le fie de ajutor turistilor. Meritul ii revine unei societati brailene, al carei manager a considerat ca a avea o harta de acest gen este un lucru de bun simt si o bila alba pentru oras. Ideea i-a venit dupa ce a descoperit ca in toate hotelurile unde s-a cazat in strainatate, aceste harti erau indispensabile.
Harta se va distribui gratuit, si pe linga faptul ca a fost realizata pe o hirtie de foarte buna calitate, cu o coloristica placuta, este extrem de utila, cei ce o folosesc pastrind-o si dupa plecarea din Braila, intrucit a fost inserata pe spate si harta Romaniei, cu drumurile europene si nationale actualizate. Prima editie a acesteia a aparut in februarie 2006 si a fost un succes, motiv pentru care s-a continuat ideea, dar cu imbunatatiri. "Pe la inceputul anilor '90 am lucrat in domeniul publicitatii, dar probabil pentru ca piata nu era suficient de maturizata la acel moment, oamenilor nu li s-a parut interesanta ideea. Am fost in strainatate si am gasit hartile oraselor respective distribuite gratis la hoteluri si asta a fost ca o provocare, considerind ca meritam si noi o astfel de harta. Am considerat ca e un semn de civilizatie ca hartile sa se gaseasca gratis in hoteluri, benzinarii, librarii, chioscuri de ziare si am urmarit cu perseverenta acest obiectiv. Feed-back-ul a fost excelent si ne-a incurajat. Am primit telefoane din partea multor utilizatori, cu idei si sugestii, una de care am tinut cont, cu toate ca a necesitat un volum foarte mare de munca, fiind introducerea numerelor la colt de strada. Braila a mai avut harti, dar erau doar preluate dupa harti vechi, fara actualizari", ne-a precizat Doina Popescu, managerul societatii "Naarden", care a editat pliantul.
La harta au lucrat doar 4 oameni, care au realizat intr-un an 3 harti, cea a Brailei fiind prima care a vazut lumina tiparului. Acum se lucreaza la harta Galatiului, proiectul afindu-se la nivel de tipografie si se preconizeaza a fi finalizat in aproximativ 3 saptamini, iar luna viitoare vor incepe sa lucreze si la harta Bucurestiului.
Categorie articol: 

Comentarii