Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prima "greva mare" din Rusia pe fondul crizei financiare, declansata de muncitori tadjici

Aproximativ 250 de muncitori tadjici din domeniul constructiilor, care lucreaza la Ekaterinburg, in Urali, si-au incetat munca din cauza intirzierii platii salariilor, aceasta fiind, potrivit presei ruse, prima "greva mare" din Rusia, de la inceputul crizei financiare, relateaza AFP.
"Muncitorii imigranti sint cei care au lansat prima greva mare din cauza crizei financiare: muncitorii constructori din Tadjikistan saboteaza, de citeva zile, constructia unui imobil de locuinte ", scrie cotidianul rus Kommersant, pe prima pagina.
Potrivit ziarului, angajatorul lor Alfa-Stroi le datoreaza in total salarii restante in valoare de aproximativ 11 milioane de ruble (393.000 de dolari, 308.000 de euro), clientul acestei societati neplatindu-si facturile pe lunile septembrie si octombrie.
Un reprezentant al grevistilor declara ca intirzierile sint de trei ori mai mari si avertizeaza asupra multiplicarii acestui tip de actiuni, relateaza agentia de presa regionala Uralinform, in pagina electronica.
"Cred ca odata cu sosirea crizei financiare in Rusia, situatia se poate inrautati pe viitor", crede presedintele Asociatiei pentru cultura tadjica "Somon", Faruh Mirzoiev.
Sute de mii de tadjici au parasit stagnarea economica din tara lor, fosta republica sovietica din Asia centrala, din al carei venit o parte tot mai mare provine din aceasta diaspora ce munceste in Rusia.
Sectorul de constructii in Rusia resimte puternic efectele crizei financiare mondiale, creditele devenind greu accesibile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii