Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prima firma de detectivi particulari

Fost sef al Biroului Judiciar, cu o experienta de 30 de ani in Politie si pensionat in 2005, odata cu vechea conducere, cms. sef (r.) Golita a infiintat, recent, prima firma de detectivi particulari din judet.
Conform Legii 329 din 2003, "detectivul particular este persoana atestata care, fara sa aduca atingere dreptului la viata intima, familiala si privata ori altor drepturi si libertati, la cererea persoanelor fizice sau juridice, desfasoara activitati specifice de investigare".
Comisarul sef (r.) Gheorghe Golita ne-a declarat, ieri, ca, la cererea clientilor, detectivii sai pot efectua anchete specifice si supravegheri ale unor persoane. Anchetele detectivilor acopera o arie larga: incepind de la creionarea moralitati unei persoane, stringerea de informatii despre solvabilitatea ori seriozitatea unui potential partener de afaceri, depistarea persoanelor disparute de la domiciliu, identificarea unor bunuri care fac obiectul unor litigii si au fost Instrainate, pina la asigurarea protectiei Impotriva scurgerii unor informatii din sfera vietii private sau a activitatii agentilor economici. Detectivul particular este obligat, prin lege, sa pastreze secretul profesional asupra datelor si informatiilor obtinute In urma activitatilor si sa le ofere doar clientului sau. Totusi, aceste informatii pot fi comunicate, la cerere, numai instantelor judecatoresti si Parchetului, daca acestea sint utile pentru aflarea adevarului In niste cauze penale, iar in cazul in care detectivii particulari descopera infractiuni grave, sint obligati sa anunte imediat autoritatile. Detectivii pot efectua investigatii numai In baza unei conventii scrise Incheiate cu clientul si sint obligati sa aiba un registru Inregistrat la Politie, In care sint precizate cazurile investigate, iar in cazul unor abateri de la lege, pot fi sanctionati drastic.
"Desi ne aflam la inceput, am solutionat deja mai multe cazuri. Impreuna cu detectivii de la firma pe care o administrez, am gasit un copil disparut de la domiciliu, am colaborat cu un detectiv din Bucuresti, care fusese angajat sa afle detalii despre o braileanca, iar in prezent lucram la citeva cazuri despre care nu pot oferi detalii. Avem citeva autoturisme, detinem aparatura pentru supraveghere si inregistrare video si audio, insa cel mai important lucru este experienta pe care am acumulat-o in cei 30 de ani de Politie Judiciara. Decit sa aduc fosti politisti, am preferat sa angajez la “Detectiv Investigatii Service” tineri energici cu studii superioare, pe care sa ii invat si carora sa le impartasesc tainele investigatiilor judiciare. Sintem in permanenta “pe baricade” si putem fi contactati telefonic fie la nr. 633116, la sediu, fie pe mobilul personal, la nr. 0722-175.237. Sintem mereu in contact cu oamenii, pentru a obtine informatii, iar o problema pe care am intimpinat-o a fost reticenta acestora. Unii au acceptat cu greu sa coopereze, deoarece privesc cu suspiciune profesia de detectiv", ne-a marturisit cms. sef (r.) Golita.
Detectivul ne-a explicat ca tarifele difera de la caz la caz, in functie de complexitatea investigatiilor, de timpul acordat anchetei, precum si de tehnica folosita in misiuni. Cu toate acestea, administratorul firmei "DIS" ne-a asigurat ca preturile au fost raportate la nivelul de trai din Braila, cu mult mai mici decit cele practicate in Bucuresti sau in vestul tarii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii