Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prima editie a Concursului Judetean de Fizica "Isaac Newton"

In acest week-end, s-a desfasurat la Scoala "Ion Creanga" prima editie a Concursului Judetean de Fizica "Isaac Newton", destinat elevilor din clasele a VI-a - a VIII-a. Cei 269 de participanti au avut de rezolvat citeva probe teoretice, timp de doua ore.
"Am vrut sa-i atragem si pe copiii de clasa a VI-a in studiul fizicii pentru ca, din punctul meu de vedere, fizica este un obiect care stimuleaza inteligenta. Din pacate, cei mai buni elevi se pregatesc prioritar pentru matematica, limba romana sau obiectele pentru tezele unice si aceste discipline stiintifice nu ii atrag. Concursul exact acest lucru il urmareste, atragerea copiilor catre studiul fizicii, inca de la clasa a VI-a, chiar daca oficial, concursurile de fizica se organizeaza de la clasa a VII-a. Sint multumit de ce am constatat cu ocazia acestui concurs, atit din punct de vedere al prezentei, care atesta interesul lor pentru astfel de competitii, cit si din punct de vedere al pregatirii lor. Imbucurator este si faptul ca se poate vorbi de o pregatire buna in domeniul fizicii in toate scolile, notele bune fiind obtinute de elevi din diverse scoli", a explicat inspectorul de fizica Mihail Dafinei, vicepresedintele comisiei de organizare.
Cele mai bune rezultate le-au obtinut elevii de clasa a VI-a, primii zece dintre ei obtinind 30 de puncte: Cristian Blagoci, Diana Paraschiv, Emilian Simion si Andreea Solomon - "Murgoci", Cristian Jiru - "Mihu Dragomir", Catalin Pasculescu - "Mihai Viteazul", Teodor Poncu si Andreea Popa - "Balcescu", Darius Punga si Adriana Stanciu - "Ion Creanga", Teodora Serbanescu - "Mihai Eminescu". La clasa a VII-a, pe primul loc s-a situat Andreea Braileanu - "Mihai viteazul", iar la clasa a VIII-a Cosmin Iacob - "Mihai Eminescu".
Concursul a fost organizat de Inspectoratul Scolar Judetean, cu sprijinul sponsorilor: Cina, Hit Trading, Radioton, Select, Ramialma, Tasson, Mileni com, Camelia Ilie, Adriana Cambesteanu, Iulian Toma.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii