Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Prima Casă" ridică preţul apartamentelor cu 2 camere şi al garsonierelor cu 15%

"Luna septembrie este prima lună în care programul Prima Casă s-a materializat prin tranzacţii în piaţă rezidenţială din Bucureşti. Cele mai căutate apartamente au fost, evident, cele care se încadrau în plafomul maxim impus de stat. Cu toate acestea, apartamentele de trei camere au suferit şi ele o apreciere indirectă, găsindu-se la un moment dat foarte aproape de preţul celor de două camere. Aprecierea medie de preţ faţă de perioada premergătoare acestui program este de 15% pentru garsoniere şi apartamente de două camere şi între 5 şi 10% pentru apartamentele de trei camere. Astfel, faţă de luna precedentă, preţurile au oscilat cu marje între +5% şi -2%", se arată în comunicatul Colliers
Cea mai mare creştere a indicelui BREI (indice lunar care evaluează preţurile apartamentelor) a fost înregistrată în sectorul 4, unde aceasta a fost de 5% faţă de luna august, când BREI se situa la 1.334 de euro/metru pătrat.
În sectoarele 1 şi 2 din Bucureşti preţurile au crescut cu 1%, respectiv 4%, în timp ce preţurile din sectorul 3 au stagnat.
De asemenea, în sectoarele 5 şi 6 locuinţele s-au ieftinit în luna septembrie cu 1%, respectiv 2%.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii