Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului moldovean spune că Filat i-a cerut să-l sprijine în politică

"Este un limbaj mai puţin demn de un prim-ministru, aş spune un limbaj de bulevard. Eu atribui aceste declaraţii tensiunii electorale şi sper că frustrările personale îi vor trece", a declarat prim-vicepreşedintele Parlamentului, după ce premierul Vlad Filat a afirmat într-o conferinţă de presă că democratul Vlad Plahotiuc este "păpuşarul" din spatele scandalurilor recente din R. Moldova.
"Dacă m-aş coborî şi eu la un astfel de limbaj atunci trebuia să operez cu termeni ca "regele contrabandei", gangsterul tranziţiei, contrabandistul secolului. Nu am făcut aşa ceva şi cred că e corect", a afirmat Plahotniuc, citat de UNIMEDIA.
Prim-vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău a apreciat, de asemenea, că un premier ar trebui să se ocupe de problemele cetăţenilor. "Mai bine s-ar ocupa de păpuşoi şi sfecla de zahăr, că suntem în perioada recoltei", a afirmat democratul.
Premierul Vlad Filat l-a acuzat vineri pe prim-vicepreşedintele Parlamentului, democratul Vlad Plahotniuc, că se află în spatele unor scandaluri care au avut loc recent la Chişinău şi a avertizat că nu va tolera ca acesta să-şi impună regulile în R. Moldova.
"Voi ştiţi cine este păpuşarul. E Plahotniuc. Nu se vede?", a afirmat premierul Vlad Filat, care a adăugat că prim-vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău este vinovat pentru recentele scandaluri ce au avut loc în mai multe companii cu capital majoritar de stat din Republica Moldova.
Premierul Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat, a dat asigurări că nu va tolera ca "păpuşarul" să-şi impună propriile reguli. "Eu nu voi tolera acest lucru. Voi face regula. Pentru mine este important ca legea să fie respectată", a afirmat premierul Filat într-o conferinţă de presă. "Am demonstrat toleranţă, înţelegere, am cedat unde era nevoie. Mi s-a cerut să menţin Alianţa pentru Integrare Europeană, dar menţinerea AIE nu înseamnă că voi fi părtaş la fărădelegile din Republica Moldova", a mai afirmat premierul Vlad Filat.
În replică, preşedintele interimar al R. Moldova, democratul Marian Lupu, a calificat declaraţiile premierului Vlad Filat drept o pregătire a coaliţiei între Partidul Liberal Democrat şi Partidul Comuniştilor. "Este o răbufnire de emoţii foarte puternice, ascunse de mult timp. Eu nu exclud că este o pregătire pentru schimbarea actualei guvernări, şi formarea altei coaliţii, vorbesc de coaliţia PLDM şi PCRM", a declarat Lupu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii