Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăvara se numără gropile

Dar nu, nu a fost aşa. Gropile au apărut tocmai pentru că nu s-a deszăpezit la timp, pentru că zăpada bătătorită necurăţată s-a transformat în şleauri de gheaţă, care s-au curăţat mult mai greu, pentru că asfaltul oricum a fost prost şi pentru că, atunci când vremea a permis, nu s-a intervenit în niciun fel pentru plombarea găurilor apărute în asfalt şi care astfel s-au tot extins.
Pentru că, să fim serioşi, au fost săptămâni la rând în care vremea a permis intervenţii de urgenţă în privinţa plombărilor. De vreo lună încoace avem temperaturi de luna mai, dar în toată această perioadă Primăria a numărat gropile. Asta anunţau autorităţile locale zilele trecute: că în două-trei zile termină de inventariat gropile, după care se apucă şi de plombat, în etape.
Dar uite că tocmai acum, când probabil au terminat numărătoarea, se anunţă din nou vreme rea, chiar şi cu ninsoare. Mă întreb, îngrijorat, ce se va întâmpla cu inventarul de până acum? Sigur vor apărea gropi noi, sigur cele vechi se vor mări şi mai mult, deci s-ar putea să fie cazul de o nouă numărătoare. Care, probabil, se va termina prin aprilie-mai. Numai că în Brăila mai sunt multe lucruri de numărat, ceea ce va ţine Primăria în continuare ocupată: semafoarele nesincronizate, cozile din intersecţii, grămezile de gunoi, străzile nemarcate, câinii comunitari, rahaţii de câini comunitari şi nu numai, spaţiile care ar trebui să fie verzi, străzile neasfaltate, pomii care trebuie văruiţi, panseluţele care trebuie plantate... După aceea se va face şi peticirea străzilor, aşa cum anunţau edilii, pe etape: se va începe uşor cu zona centrală, apoi se va trece mai spre periferie, după care se va apuca şi de cele mărginaşe. Evident, până se vor finaliza şi acestea, vor apărea din nou gropi în străzile din centru. Care, desigur, vor trebui la rândul lor numărate. Dar va veni toamna şi apoi zăpada, iar gropile nu mai trebuie astupate, ci deszăpezite. Nu-i nimic, important este anul 2016. Pariem că peste un an gropile vor fi plombate fără numărătoare, iar operaţiunea definitivată până prin luna iunie? Nu de alta, dar, aşa cum s-a dovedit în fiecare an electoral, doar ultima impresie contează. Până atunci numărăm.

 
Categorie articol: 

Comentarii