Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria nu poate interveni în schema de personal a Teatrului "Maria Filotti"

La Teatrul "Maria Filotti" nu se mai poate mări schema de personal, deoarece aceasta nu se află la cheremul autorităţilor locale, ci este dependentă de Legea privind reducerea personalului bugetar din subordinea primăriilor. Aceasta este replica primarului Aurel Simionescu dată declaraţiilor lui Mircea Bodolan, managerul Teatrului "Maria Filotti". "Schema de personal a teatrului face, per total, parte din organigrama Primăriei, dar ea nu e dependentă de voinţa noastră, ci face obiectul unui ordin al ministrului. De aceea, noi nu putem face modificări în interiorul instituţiei, nu putem decide să facem angajări. În acest sens, ne-ar trebui nişte condiţii speciale şi o motivaţie mai mult decât temeinică. Nu putem discuta despre externalizări, din moment ce suntem legaţi de o cifră maximală la nivelul Brăilei. Când a candidat pentru postul de manager, domnul Bodolan ştia exact care este numărul de angajaţi", a explicat Aurel Simionescu, contactat telefonic de redactorii "Obiectiv Vocea-Brăilei".

Primarul a mai adăugat că toate problemele puse pe tapet de Mircea Bodolan, în cadrul conferinţei de presă organizate joi de managerul instituţiei, vor fi dezbătute săptămâna viitoare la întrunirea Consiliului de Administraţie şi a Consiliului Artistic din cadrul Teatrului "Maria Filotti".

Reamintim că în cadrul unei conferinţe de presă de la "Maria Filotti", Mircea Bodolan a făcut o serie de declaraţii acuzatoare la adresa actorilor, regizorilor, angajaţilor Teatrului şi Primărei, declarându-se profund nemulţumit de faptul că unii dintre angajaţi cred că au dreptul să facă orice le trece prin cap, fără ca managerul să aibă un cuvânt de spus, şi că Primăria nu îl ajută să aibă instrumentele necesare pentru a-şi pune în aplicare planul managerial.
Categorie articol: 

Comentarii