Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria menţine sistemul de deszăpezire de iarna trecută

În ciuda costurilor mari şi a eficienţei reduse de iarna trecută, Primăria va menţine şi în actualul sezon rece acelaşi sistem de deszăpezire a străzilor, bazat pe cele trei firme de salubritate care activează în municipiu, sub coordonarea Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală. Primarul Aurel Simionescu promite, însă, că le va impune celor trei operatori - "Braicata", "Eco" şi RER - condiţii mult mai stricte de desfăşurare a acestei activităţi. "Printre altele, am să le solicit să stabilească exact utilajele care vor acţiona pe fiecare arteră principală în parte. Asta ca să evităm situaţiile de anul trecut, când utilajele trimise pe o stradă ajungeau, de fapt, pe alta şi nimeni nu mai ştia cine unde trebuie să dea zăpada. O să fim mult mai atenţi şi la felul cum vor fi pontate lucrările", ne-a declarat edilul-şef.
Simionescu le-a solicitat operatorilor de salubritate să-i prezinte, în cursul zilei de astăzi, o situaţie exactă a utilajelor disponibile pentru deszăpezire, a stocurilor de antiderapant şi de combustibili. "O să vedem cu ce propuneri vin ei, apoi o să le discutăm şi o să întocmim un plan concret de măsuri. Eu sper că, până săptămâna viitoare, punem lucrurile la punct", ne-a informat, ieri, primarul.
Reamintim că, iarna trecută, s-au cheltuit peste 30 miliarde de lei vechi de la bugetul local pentru deszăpezire, în condiţiile în care populaţia a fost extrem de nemulţumită de felul cum au acţionat cele trei firme de salubritate. Chiar şi primarul Simionescu a recunoscut ineficienţa de care au dat dovadă firmele în cauză şi a fost de acord să îşi cedeze salariul pe o lună unor elevi olimpici, ca urmare a pariului pe tema deszăpezirii, solicitat într-un editorial de redactorul şef al cotidianului nostru, pariu pe care edilul-şef l-a pierdut cu brio.
Categorie articol: 

Comentarii