Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria a interzis unui O.N.G. să ofere daruri unor copii

O festivitate ce avea în centrul ei premierea unor copii talentaţi s-a transformat într-o gâlceavă de bâlci cu iz dictatorial. Sâmbătă, în cadrul Festivalului Florilor de Primăvară, prezenţa Fundaţiei "Fiii Brăilei" la vernisajul unei expoziţii, ce a cuprins lucrările finaliste ale Concursului "Simfonia primăverii", a aprins spiritele în rândul oficialităţilor sosite la eveniment, care au dat dovadă de o reacţie mai mult decât deplasată.
Povestea stă în felul următor: deşi nu-şi anunţaseră prezenţa pe lista sponsorilor oficiali, membrii Fundaţiei "Fiii Brăilei" au insistat să ofere şi ei premii copiilor participanţi la concursul organizat de Grădiniţa "Dumbrava minunată" şi Liceul de Artă "Hariclea Darclee", numai că totul a luat o altă turnură. Reproşându-le faptul că demersul lor filantropic ar veni de fapt pe o filieră politică, după cum ne-a declarat unul dintre reprezentanţii Fundaţiei, Camelia Guşatu, şeful Direcţiei de Cultură din Primăria Brăila, a intervenit, interzicându-le să plaseze pungile, care conţineau cadouri simbolice, în braţele copiilor. Potrivit sursei citate, imediat, la faţa locului, şi-au făcut apariţia şi primarul Aurel Simionescu şi preşedintele CJ, însoţiţi de câţiva gardieni publici, ca şi când ar fi avut de-a face cu un atac terorist şi în niciun caz cu un O.N.G. care nu urmărea altceva decât să premieze talentul unor copii.
"Exact în momentul premierii, a apărut, ca din pământ, ca din iarbă verde, Camelia Guşatu, care ne-a spus că n-avem voie să împărţim cadouri, că n-avem voie să împărţim pungi cu însemnele unei fundaţii pe ele, că, de fapt, avem o misiune politică în zonă. La câteva minute, lângă ea a apărut şi ariergarda PSD, cu domnul Mortu în frunte, urmată de primarul Aurel Simionescu şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu. Nu pot să vă explic penibilul şi absurdul situaţiei. Ba, pentru a «pipera» puţin atmosfera, au chemat şi câţiva gardieni publici ca să ne oprească din a împărţi cadourile. Copiii s-au speriat. Este inadmisibil aşa ceva, deoarece nu ne aflam prezenţi la acea festivitate cu niciun scop politic, voiam doar să premiem şi noi un grup de copii talentaţi. Din câte am înţeles, ne-ar fi reproşat că n-am dat înainte un telefon, pentru a fi menţionaţi pe lista sponsorilor. Bun, să zicem că a fost o carenţă de-a noastră, deşi nu e un motiv întemeiat pentru a pune căpăstru unei acţiuni filantropice. Nu ştiu, mă gândesc că mai lipseau dubele negre, ca peisajul să fie rupt dintr-un scenariu comunist", ne-a comunicat prin telefon unul dintre membrii Fundaţiei "Fiii Brăilei".
Categorie articol: 

Comentarii