Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria din Ulmu a amânat semnarea contractului de asfaltări cu SC «Strabag»

Întârziere la Primăria Ulmu în semnarea contractului de asfaltări cu "Strabag" SRL Bucureşti, compania cu acţionariat austriac, urmărită penal într-un dosar de evaziune fiscală.
În urma articolului publicat în ediţia de ieri, "O firmă urmărită penal într-un dosar de evaziune asfaltează străzile din Ulmu", primarul comunei, Marian Iconaru, a ţinut să precizeze că a amânat semnarea contractului şi că, de fapt, finanţarea nu vine prin Ordonanţa lui Dragnea adică OG 28/2013 - Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Amânarea s-a impus, a explicat Iconaru, în contextul în care sunt ceva probleme în asigurarea integrală a finanţării din contract: "Finanţarea acestor lucrări ne-am propus să o asigurăm exclusiv de la bugetul comunei. Am avut discuţii cu conducerea Consiliului Judeţean pentru a vedea în ce măsură ne putem încadra în programul de finanţare gestionat de instituţie, prin care, la alte comune, se asigură finanţare 50% de la bugetul CJ, însă concluziile până acum nu sunt încurajatoare. Aşa că am amânat semnarea contractului cu firma bucureşteană cu gândul că o soluţie finală ar putea veni din transformarea acestuia într-un acord cadru pe mai mulţi ani, astfel încât să avem siguranţa că vom avea banii la bugetul comunal, iar cheltuiala anuală să fie suportabilă, dacă nu reuşim să prindem şi noi finanţare prin programul de la CJ Brăila", a explicat Iconaru.
Reamintim că, luna trecută, s-a finalizat procedura achiziţiei publice în contractul de execuţie lucrări de asfaltare a străzilor din comuna Ulmu, potrivit anunţului postat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice), valoarea finală a contractului fiind de 1,863 milioane lei, fără TVA (1,9 milioane lei - valoarea estimată). Atribuirea s-a făcut către SC "Strabag" SRL (potrivit Registrului Comerţului, unic asociat este "Bau Holding Beteiligungs AG", cu sediul în Austria). De precizat că firma respectivă, potrivit presei centrale, este urmărită penal într-un dosar de evaziune prin crearea de circuite economice fictive pentru evitarea dărilor către stat. De altfel, menţiunea privind urmărirea penală este făcută şi în Registrul Comerţului, mai precis în fişa companiei bucureştene.

 
Categorie articol: 

Comentarii