Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria caută proiectant pentru “Modernizarea transportului electric pe bulevardul Independenţei”

• valoarea contractului, numai pentru partea de proiectare, este de 130.350 lei, fără TVA, şi va fi suportată, în primă fază, de la bugetul local, urmând ca, după semnarea contractului de finanţare europeană prin POR Axa prioritară 4, să se facă decontarea din fondurie comunitare astfel atrase • din păcate nici la a patra strigare nu s-a înscris cu ofertă vreo firmă de proiectare • “Vom reintroduce imediat în SEAP un nou anunţ şi invităm firmele să vină la licitaţie”, a transmis viceprimarul Doiniţa Ciocan

 

Nici la a patra încercare de contractare a serviciului de proiectare pentru proiectul investiţional “Modernizarea transportului electric pe bulevardul Independenţei” Primăria Brăila n-a găsit o firmă interesată. Vineri, 20 iulie, a fost termenul limită până la care firmele specializate pe parte de proiectare s-au putut înscrie la licitaţia organizată de municipalitate, însă nu a venit niciun ofertant. Practic a fost a patra încercare de acest gen organizată de autoritatea locală şi soldată cu eşec, de fiecare dată procedura fiind anulată pentru că nu s-a înscris nimeni cu ofertă. Iar valoarea contractului nu era de ici de colo: discutăm totuşi despre 130.350 lei, fără TVA, pentru servicii de elaborare a documentaţiei tehnico-economice pentru proiectul investiţional amintit mai devreme. “Din păcate şi această procedură s-a încheiat ca şi celelalte dinainte, în sensul că nu avenit nici un ofertant. Vom relua imediat procedura simplificată şi sperăm că totuşi se va găsi o firmă specializată care să aplice şi mai ales să şi câştige acest contract unul foarte important, spunem noi, pentru comunitatea locală, fiind vorba despre modernizarea unei artere rutiere cu tot cu partea de cale de rulare a tramvaielor. Foarte important, finanţarea pentru acest contract există, este prinsă distinct în bugetul local. Mai mult, pentru întreg proiectul investiţional s-a gândit accesarea finanţării comunităţii europene pentru execuţia efectivă a lucrărilor. Aşadar, pe partea de finanţare nu sunt probleme. Într-adevăr, există nişte rigori în cheltuirea banilor proveniţi din finanţarea nerambursabilă dar astea sunt regulile jocului şi trebuie toţi să le respectăm. Mesajul nostru clar este acela că aşteptăm ca firmele specializate să dea curs apelului nostru, să ne viziteze pagina de pe SEAP, să citescă cerinţele şi condiţiile impuse şi să se prezinte la procedura de achiziţie publică”, ne-a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan, cea care are în competenţe serviciul de transport public în comun în oraşul nostru.

Potrivit caietului de sarcini aferent licitaţiei de săptămâna trecută, de la viitorul adjudecatar se aşteaptă realizarea temei de proiectare, a expertizei tehnice, a studiului topografic, celui geotehnic, precum şi a studiului de trafic. De semenea, viitorul proiectant va trebui să realizeze şi Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), inclusiv analiza cost-beneficiu, documentaţia pentru obţinerea avizelor şi acordurilor solicitate prin certificatul de urbanism, precum şi studiul de oportunitate pentru mijloacele de transport ce se vor achiziţiona în cadrul proiectului investiţional.

De precizat că municipalitatea şi-a propus accesarea finanţării prin Programul Operaţional Regional Axa prioritară 4 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe Planurile de mobilitate urbană durabilă.

În linii mari, proiectul de modernizare a transportului electric pe bulevardul Independenţei vizează porţiunea de stradă de la intersecţia cu Calea Călăraşilor până la intersecţia cu Calea Galaţi, pe o lungime totală de circa 2 kilometri.
Categorie articol: 

Comentarii