Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria a câştigat războiul cu Curtea de Conturi Brăila. Verde la finanţarea sportului!

• anunţul a fost făcut, aseară, de către primarul municipiului, Marian Dragomir, în cadrul unei conferinţe de presă la HC Dunărea Brăila, imediat după ce a primit răspunsul Curţii de Conturi Bucureşti • acesta a explicat că va aloca bani către toate disciplinele sportive, inclusiv fotbal • şeful CJ Brăila, Francisk Chiriac, speră ca răspunsul primit de Primărie să schimbe regulile jocului şi în cazul blocajului din “curtea” sa

 

Un cadou deosebit pentru echipa HC Dunărea Brăila, la 20 de ani de la înfiinţare. Primăria Brăila a primit un răspuns favorabil din partea Curţii de Conturi Bucureşti, la contestaţia făcută în urma controlului inspectorilor CC din Brăila, control care blocase total finanţarea sportului. Mai exact, în prezenţa noului antrenor al echipei, Florentin Pera, a căpitanului echipei, Elena Voicu, dar şi a jucătoarei Cristina Nan, primarul Marian Dragomir, alături de preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat că municipalitatea va putea finanţa sportul de performanţă.

“Pentru noi, Primăria Municipiului Brăila, astăzi este o zi deosebită. Şi nu mă aflu aici doar pentru un nou început, care să fie cu rezultate şi mai bune, ci şi pentru că am primit astăzi răspunsul de la Curtea de Conturi Bucureşti. Este un răspuns favorabil nouă şi putem să spunem că după o perioadă de incertitudine, s-a dovedit că toate acele lucruri pe care cei de la Curtea de Conturi din Brăila le-au spus despre finanţarea sportului nu au fost adevărate. Se dovedeşte cu această ocazie că Primăria a fost, este şi va fi în continuare un susţinător al sportului brăilean, din punct de vedere financiar. Că toate plăţile au fost legale”, a afirmat Dragomir.

Acesta a explicat că nu va fi nevoie de o hotărâre de consiliu specială pentru alocarea sumelor, pentru că banii au fost deja prinşi în bugetul pe anul 2017, astfel că finanţarea se va face în cel mai scurt timp. De asemenea, edilul-şef a explicat că bani se vor da către toate disciplinele sportive, inclusiv către fotbal, exact ca în anii trecuţi.

 

Chiriac speră ca răspunsul primit de Primărie să schimbe decizia Curţii la CJ

La rândul său, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a făcut referire la controlul, recent, al inspectorilor la instituţia pe care o conduce, manifestându-şi speranţa că în baza răspunsului primit de municipalitate va putea schimba decizia acestora.

“Sperăm să ţină cont de acest răspuns primit de Primărie, conducerea Camerei de Conturi a judeţului Brăila. Să nu mai ajungem la Bucureşti ca timpul să fie atât de îndelungat. Sumele alocate pentru sportul de performanţă, inclusiv pentru handbal sunt în bugetul CJ, încă 12,5 miliarde lei vechi. Aşteptăm cu nerăbdare să se încheie raportul, efectiv, pentru că putem să facem şi contestaţie, şi în funcţie de răspunsul dânşilor vom merge mai departe. Ceea ce e îmbucurător pentru noi este că situaţia nu mai e atât de dramatică. Dacă Primăria nu primea un răspuns favorabil, atunci viitorul acestei echipe era cu semnul întrebării”, a afirmat Chiriac.
Categorie articol: 

Comentarii