Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria aşteaptă un număr mare de cherceni să vină cu câinii la sterilizat

Conducerea Primăriei nădăjduieşte ca brăilenii domiciliaţi în cartierul Chercea să vină în număr cât mai mare cu câini la sterilizat, în cadrul campaniei gratuite ce se va derula astăzi şi mâine, în incinta Căminului Cultural din respectivul cartier. "Astfel de acţiuni vor mai fi organizate şi în alte cartiere. Ideea e să venim cât mai aproape de cetăţeni, în aşa fel încât aceştia să răspundă invitaţiei noastre şi să participe la campanie. Nu vom putea să aducem echipa de medici veterinari la poarta fiecărui cetăţean, dar măcar la nivel de cartier vom face astfel de acţiuni, pentru a ajuta la limitarea înmulţirii câinilor de rasă comună din municipiu", a declarat primarul Simionescu.
Reamintim că Primăria Brăila organizează o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor, în colaborare cu Asociaţia Dog Rescue Romanian, în perioada 5 - 6 septembrie. Operaţiile vor fi efectuate de o echipă medicală asigurată de Asociaţia "Dog Rescue", în incinta Căminului Cultural din cartierul Chercea, de pe Str. Comuna din Paris, nr. 95, iar programul de lucru este între orele 9.00 - 20.00. Campania se adresează proprietarilor de câini de rasă comună, dar şi persoanelor care doresc să preia din stradă câini pe care să-i adopte în timpul evenimentului. Participanţii vor beneficia de sterilizarea, microciparea şi înregistrarea câinilor de rasă comună în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.
În zilele de 5 şi 6 septembrie se vor efectua înscrieri la punctul de sterilizare, sau la telefon 0756/044.400. Proprietarii de câini vor declara numele şi prenumele, adresa, telefonul, numărul câinilor pe care îi aduc la sterilizat.
Primăria precizează că orice persoană fizică sau juridică ce doreşte să susţină financiar sau material acţiunea este binevenită să facă acest lucru.
Conform legii, la de 1 ianuarie 2015 toţi posesorii de câini de rasă comună sunt obligaţi sa-i sterilizeze, microcipeze şi inregistreze intr-un registru special. Cei care nu se conformează riscă amenzi substanţiale. La cabinetele veterinare private, operaţiile de sterilizare a patrupedelor sunt destul de costisitoare, tarifele situându-se în jurul valorii de 100 lei. Acesta ar fi un motiv în plus pentru ca brăilenii să profite în număr cât mai mare de sterilizările gratuite organizate de Primărie în colaborare cu Asociaţia "Dog Rescue".

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii