Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prigoana căruţaşilor

În ultimele două săptămâni, Poliţia Locală Brăila a desfăşurat o amplă acţiune de monitorizare a domeniului public de pe raza municipiului, axându-se în principal pe existenţa haldelor de gunoi ilegale. În total, au fost identificate nu mai puţin de 94 astfel de halde, iar brăilenii care au fost prinşi aruncând deşeuri în stradă au fost sancţionaţi contravenţional. În speţă, s-au aplicat 103 amenzi, în valoare totală de 31.500 lei.
De o atenţie deosebită s-au "bucurat" din partea poliţiştilor locali deţinătorii de căruţe care, contra unor sume modice, obişnuiesc să transporte la marginea oraşului deşeuri şi resturi rezultate din demolări. În urma patrulărilor efectuate pe traseele frecventate de atelajele hipo, au fost prinşi în flagrant 42 de căruţaşi care au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 34.020 lei. "Căruţaşii sunt principalii vinovaţi pentru apariţia haldelor de deşeuri din zonele mărginaşe ale municipiului. Pentru eliminarea acestui fenomen au fost înaintate mai multe propuneri Consiliului Local Municipal. Cerem, în primul rând, interzicerea creşterii de animale mari pe raza municipiului Brăila", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Brăila.
Ca urmare a acţiunii de monitorizare derulate în ultima perioadă, au fost identificate 21 de autovehicule abandonate pe domeniul public, începându-se procedurile pentru îndepărtarea acestora. Totodată, s-au identificat 108 terenuri împrejmuite sau neîmprejmuite, case abandonate cu faţade deteriorate şi curţi neîngrijite. "După identificarea proprietarilor sau succesorilor - în cazul proprietarilor decedaţi - se vor lua măsurile legale de somare şi sancţionare, după caz", precizează Poliţia Locală. În fine, agenţii care au patrulat în municipiu au identificat 11 arbori ce prezintă pericol de prăbuşire, locaţia acestora fiind adusă la cunoştinţa "Seroplant", pentru a se lua măsura tăierii sau toaletării copacilor respectivi.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii