Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prezidenţiabilul popcorn

Mă gândeam atunci că pentru noi, privitorii la întâlnirile televizate, ar fi fost o adevărată
satisfacţie să urmărim în direct cafteala, loviturile sub centură şi datul la gioale al celor aliniaţi în cursa pentru Putere. Ei bine, convins fiind că PSD-UNPR-PC îi asigură 40% la prezidenţiale, urmând ca restul de 10% pentru a câştiga alegerile să fie efortul său, "micul Titulescu" a decis că nu se va implica în confruntările din primul tur al prezidenţialelor, când îşi va lua "popcorn şi băutură răcoritoare" şi se va uita la dezbateri. "În turul unu îmi voi lua popcorn şi băuturi răcoritoare şi mă voi uita la dezbaterile dintre doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, sunt doi
domni Diaconescu, domnul Johannis... Va fi o cafteală, vorba ideologului Cotroceniului, la care nu doresc să particip. În turul doi e altceva", a spus preşedintele PSD în urmă cu câteva zile, adăugând că e păcat să ratăm.
Ce să înţelegem de aici?
Deşi ulterior a declarat că exprimarea cu popcorn-ul a fost o glumă proastă, o greşeală pe care a regretat-o imediat, consider că nu este chiar aşa. Dincolo de aroganţa afişată, cum poţi să stai în faţa televizorului şi să mănânci floricele în timp ce contracandidaţii te înjură sau îţi scot la interval operele copy-paste?
Soluţia de a nu-i băga în seamă, pentru a-i face pe alegători să creadă că ai nervii tari, este cu două tăişuri. Cu alte cuvinte, câinii latră, caravana trece, totul este un circ.
Deşi bătălia nu se dă pentru pentru punga cu popcorn sau pentru cea cu seminţe, însuşi premierul României, cel care crede că porneşte din start cu un avantaj de 40% în confruntările electorale, îşi compară adversarii cu nişte clovni.
În ce ţară trăim şi cine vrea să ne conducă? Nu mă mai uimeşte nimic. Nici măcar faptul că, în loc să se lupte bărbăteşte cu adversarii în campania electorală, premierul Victor Ponta îşi face pârtie către Cotroceni cu o Hotărâre de Guvern prin care permite traseismul politic al primarilor şi consilierilor locali şi legalizează prostituţia politică.
Un joc politic, un act normativ dat din disperare, după ce migraţia politică fusese oprită din 2006, când PSD-ul a aprobat în unanimitate în Parlament acest lucru. Istoria se repetă, ne întoarcem în timp, începe "Ziua Cârtiţei". Filmul alegerilor prezidenţiale trece de la "Mihaela, dragostea mea" la punga cu popcorn. Între timp, premierul mai face câte o baie de mulţime, îi ironizează pe sătenii din Teleorman care au fost afectaţi de inundaţii în primăvara acestui an şi le doreşte, în băşcălie, să nu mai fie inundaţi în apă, ci în "vin" sau "ţuică". Dacă noi ne gândim că, la vremea alegerilor, "tulburelul" abia se limpezeşte, iar în Teleorman şi morţii votează, premierul pontos visează să se întoarcă printre săteni şi, după noiembrie, să facă un muzeu al bărcii cu care ar fi vrut să ajungă la Cotroceni.
Nu pot însă să trec cu vederea faptul că, în loc să stea în bătaia puştii, măcar două runde, cu pieptul dezgolit , premierul se ascunde în spatele unei pungi cu popcorn şi al unei sticle de băutură răcoritoare. Ce distracţie ne mai rămâne, dacă Ponta ne fură şi dreptul la circ, încă din prima repriză....
Şi totuşi, dacă prezidenţiabilul Victor Ponta are nevoie de o pungă cu popcorn ca să privească spectacolul din primul tur al confruntărilor electorale, cam câte provizii de floricele de porumb ar trebui să îşi facă poporul român pentru următorii ani, dacă îl votează?

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii