Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prezicătorul Apocalipsei a greşit la calcule

În vârstă de 89 de ani, Harold Camping, susţine că sfârşitul lumii va fi adus de un megacutremur. El a lansat o numărătoare inversă, timp în care adepţii trebuiau să-şi cheltuiască economiile pentru a ajunge în rai.
Camping are o explicaţie simplă pentru faptul că profeţia sa nu s-a îndeplinit sâmbătă. La emisiunea sa, "Open Forum", pe care o are la un post de radio evanghelic din California, el a spus că îi pare rău pentru greşeală, dar a reflectat din nou asupra Scripturii şi este sigur că "bunul Dumnezeu" va feri omenirea de iad pentru încă cinci luni.
Radio Family, reţeaua pentru care lucra, a declanşat o campanie publică postând peste 2.000 de reclame care anunţau că vine Ziua Judecăţii.
Nici profeţia că Isus se va întoarce pe Pământ în 1994 nu i s-a îndeplinit lui Harold Camping, ceea ce nu l-a oprit să-şi încerce talentele de prezicător.
Dincolo de amuzamentul situaţiei, sociologii se întreabă totuşi cum a fost posibil ca mulţi oameni să dea crezare profeţiilor lui Camping şi să-i urmeze îndemnurile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii