Mergi la conţinutul principal

Prezentare inedită a proiectului «Brăila, capitală europeană a culturii 2021»

Membrii Asociaţiei "Brăila Culturală 2021" s-au reunit, ieri, în sala mare de la Inginerie, pentru a empatiza pe fondul derulării imaginilor ce compun filmul de prezentare a candidaturii "Brăila, capitală europeană a culturii 2021". Filmul este rezultatul unei munci de şase luni şi a fost realizat cu sprijinul comunităţii locale şi al voluntarilor, fiind pus "pe sticlă" de Castel Film, într-un format ce va fi prezentat şi Comisiei Europene, în dezbaterea care va avea loc pe 7 decembrie, la Ministerul Culturii, autoritate de management în România pentru Programul CEAC 2021. Imaginile transmit, cu puţine cuvinte, trecerea frumoasă pe care brăilenii o pot realiza într-un timp record de la vechi la nou, fără a exclude vreunul dintre timpii istorici.
"Europa", o adolescentă cu un chip angelic, dar cu o privire fermă şi expresivă deopotrivă, este personajul care trece constant peste toate imaginile reprezentative din Brăila: în Sala de Concerte de la Lyra, la Uzina Electrică, pe Vadul Rizeriei, printre instrumentişti clasici, rockeri, în hrubele din "burta" urbei, prin filele aproape uitate ale oraşului, pe care brăilenii le transformă miraculos. De altfel, filmul se şi încheie cu titrarea: coborât din realitate.

Cei 10 care vor convinge Comisia

"Până acum a fost partea romantică, de acum începe partea dură. De aici încolo devenim pragmatici, până acum am fost artişti, de acum ne străduim să intrăm pe lista scurtă", a declarat Vasile Datcu, preşedintele asociaţiei, introducând, astfel, pasul următor pe care-l va face Brăila spre obţinerea titlului.
"Pe 7 decembrie avem o prezentare şi am decis ca din echipă să facă parte 10 reprezentanţi ai Brăilei, începând cu primarul, care a şi depus angajamentul pentru acest proiect. Acolo vom răspunde, pe capitole, întrebărilor comisiei", a declarat Constantin Teodorescu, vicepreşedintele asociaţiei.
Din echipa de prezentare mai fac parte: regizorul Lucian Sabados, directorul teatrului, regizor şi artist Ronela Sezonov, Dragoş Neagu, directorul Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati", Carmen Sârbu, economist, singura persoană din Galaţi, un manager dintr-o multinaţională, Sorin Timuş sau Ionuţ Radu, voluntar Martina Orlea, consultant în proiecte europene Flori Grigoraş, Cristinel Stoica Popa, brăileanul care a absolvit politici publice la Harvard şi Standford (a cărui poveste am publicat-o în cotidianul nostru) şi, nu în cele din urmă, Constantin Teodorescu, vicepreşedintele asociaţiei şi, pe bună dreptate, "sufletul" proiectului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro