Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prevenţia infracţiunilor specifice sezonului cald

poliţiştii efectuează acţiuni specifice pentru a-i învăţa pe oameni cum să se ferească de hoţii care stau cu ochii pe buzunare, în locurile aglomerate, pe autoturisme sau pe bunurile din locuinţe • înşelăciunile prin metoda “accidentul” sau prin oferirea în fals de produse promoţionale, sunt şi acestea în top

 

În perioada sezonului cald, infractorii îşi fac de cap. Dau lovituri la buzunarele oamenilor care se află în locuri aglomerate, le pândesc maşinile, casele sau anunţă un fals accident şi cer bani. Infractorii pot fi ţinuţi la distanţă, asta dacă oamenii îşi iau unele măsuri de precauţie.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila desfăşoară, zilele acestea, ample acţiuni de prevenire a infracţiunilor pe raza municipiului Brăila. Activităţile poliţiştilor de proximitate şi de prevenire sunt orientate preponderent spre prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la înşelăciunile prin metoda “accidentul”, la furturile din locuinţe prin utilizarea calităţii de reprezentant la unei instituţii publice sau private, la furturile din autoturisme şi de componente exterioare acestora. Oamenii în uniformă au mers în zona pieţelor agroalimentare Pistruiatu', Concordia şi Piaţa Săracă, unde au discutat cu cetăţenii despre principalele infracţiuni care se comit în sezonul cald. Oamenii au fost sfătuiţi să

aibă mare grijă la apelurile telefonice care le primesc şi să nu dea crezare oricăror informaţii transmise de la celălalt capăt al firului. Geamurile autoturismelor nu trebuie lăsate neasigurate iar uşile de la locuinţe trebuie mereu închise cu cheia. În plus, oamenii au fost sfătuiţi să nu permită accesul în casă unor necunoscuţi, indiferent de motivele invocate.

Cei care primesc apeluri şi sunt anunţaţi de anumite “accidente” nu trebuie să intre în panică şi nici să se lase impresionaţi de calitatea sau profesia - medic, poliţist, avocat, consul - a celui care sună. Oricum, informaţia transmisă telefonic trebuie mai întâi verificată.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, brăilenii au fost atenţionaţi să nu permită accesul în casă sau în curte persoanelor necunoscute care pretind că doresc să ofere diferite bunuri cu titlu de cadou sau ca pomană. “Nu invitaţi acasă persoane pe care doar ce le-aţi cunoscut şi care vă spun poveşti impresionante de viaţă. Aceste persoane pot profita de ocazie pentru a sustrage diferite bunuri şi s-ar putea folosi chiar de violenţă pentru a-şi atinge scopul. Nu uitaţi faptul că supermarketurile au promoţii şi oferă cadouri doar în interiorul magazinului!”.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, brăilenii au fost sfătuiţi să îşi asigure maşina, chiar dacă lipsesc câteva minute şi, în niciun caz, să nu lase cheile în contact. În plus, nu trebuie lăsate în interiorul autoturismului bunuri care pot atrage atenţia, cum ar fi borsete, genţi, telefoane mobile, sisteme GPS.
Categorie articol: 

Comentarii