Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pretul soiei a fost stabilit la 7.000 - 7.500 lei/kg

Constanta a gazduit, joi, intilnirea de lucru a membrilor Consiliului pe produs, "Oleaginoase si produse procesate". In timpul intilnirii, membrii consiliului, respectiv reprezentanti ai producatorilor agricoli, comerciantilor, depozitarilor, procesatorilor si ai altor parteneri de pe filiera produsului, precum si ai administratiei publice centrale, au stabilit pentru productia de soia din acest an un pret de valorificare cuprins intre 7.000 si 7.500 lei/kg la indicii de calitate: umiditate - 13% si corpuri straine - 3%. Totodata s-a stabilit ca pentru marfa care nu depaseste umiditate - 14% si corpuri straine - 7 % sa nu se perceapa taxe de prestari servicii.
In cadrul consiliului, o alta problema discutata a fost extinderea culturii de rapita in Romania, pentru obtinerea biodieselului, ca o alternativa la carburantii conventionali.
Un subiect supus atentiei de producatorii agricoli a fost si stoparea furturilor la receptia produselor. Intors de la intilnirea de la Costanta unde a participat in calitate de membru al Consiliului si reprezentant al fermierilor braileni, Costica Macelaru, presedintele Asociatiei Producatorilor Agricoli APA Braila, a precizat: "Discutind despre productia de floarea-soarelui din acest an, fermierii au ridicat problema receptiei. La predarea marfii in spatiile de depozitare s-a furat dintotdeauna, chiar si inainte de '89, dar acum se depaseste orice limita. Ca in codru asa ne fura, si nimeni nu se baga. Noi am ridicat aceasta problema in consiliul pe produs, iar reprezentatul Ministerului Agriculturii si-a luat angajamentul ca il va informa pe ministrul Gheorghe Flutur. Ministerul va propune infiintarea unor echipe de control, formate din reprezentanti ai Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, Politie si alte organisme abilitate ale statului, care vor avea misiunea sa verifice corectitudinea activitatii de receptie a productiei in spatiile de depozitare si bazele de preluare, pentru a se termina odata cu aceste hotii".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii