Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pretul piinii "Galmopan" nu se modifica

Conducerea "Galmopan", cel mai mare producator zonal de piine, a anuntat ca, la Braila, mentine si in aceasta luna preturile practicate la produsele sale. Aceasta dupa ce, la Galati, de la inceputul acestei luni, compania a majorat preturile cu pina la 17%. De altfel, majoritatea producatorilor de piine la nivel national au aplicat majorari inca din vara de pina la 15%: de exemplu "Pambac" a operat majorari de 3,4% la produsele de panificatie, in timp ce compania "Dobrogea" din Constanta a aplicat o crestere de 6 procente, sau diferentiat in mai multe orase intre 10% si 15%. "La Galati au fost deja majorate preturile, procentul maxim fiind de circa 17%, asa cum este cazul franzelei de 270 de grame la care pretul a crescut de la 0,6 lei la 0,7 lei. La unele produse majorarea aplicata a fost nesemnificativa, iar in cazul citorva nu s-au practicat majorari. Pentru Braila, sintem hotariti sa mentinem aceleasi preturi ramase nemodificate inca de la inceputul anului. Nu vreau sa exagerez, insa cred ca la Braila avem cele mai ieftine produse de patiserie din tara", ne-a declarat Doru Resmerita, administratorul unic al "Galmopan". Important de precizat este ca cea mai recenta schimbare de preturi aplicata de "Galmopan" a avut loc in luna februarie, cind compania a aplicat o reducere.
Anuntul privind mentinerea pretului la piine pentru Braila vine in contextul in care compania precizase in septembrie ca abia in cursul acestei luni isi va definitiva politica de preturi. "Deocamdata, asa cum am spus, mentinem actualele preturi si abia spre finele lunii vom lua in discutie o modificare", a mai adaugat administratorul "Galmopan".
Important de mentionat este ca producatorii de piine la nivel national au anuntat ca pina la jumatatea anului viitor vor fi nevoiti sa aplice majorari succesive de pina la 40% pentru produsele de panificatie, asta din cauza cresterilor pretului la materia prima. De asemenea, acestia au inaintat Executivului o propunere menita sa contracareze intr-o masura importanta scumpirea piinii: reducerea cotei de TVA la acest produs. Pina in prezent, Guvernul nu a luat nici o decizie concreta.
Categorie articol: 

Comentarii