Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pretul petrolului a depasit 59 de dolari pe baril

Cotatia petrolului a depasit, vineri, nivelul de 59 de dolari pe baril, in urma previziunilor meteorologice privind racirea accentuata a vremii in Statele Unite, in pofida asigurarilor date de OPEC ca nivelul productiei va permite existenta unor stocuri suficiente in aceasta iarna, transmite Reuters.
Pretul petrolului brut destinat pietei americane a crescut cu 73 de centi, la 59,20 de dolari pe baril, la ora 15:06 GMT, dupa ce joi a consemnat un avans de 1,15 dolari pe baril.
Cotatia titeiului Brent, de referinta la bursa londoneza, s-a apreciat cu 93 de centi, la 57,08 dolari pe baril.
Preturile petrolului sint totusi cu aproximativ 12 dolari sub nivelul record de 70,85 de dolari pe baril atins la sfirsitul lunii august.
Presedintele OPEC, seicul Ahmad al-Fahd al-Sabah, a spus ca statele membre ale organizatiei sprijina ideea mentinerii productiei de petrol la nivelul actual de 30 de milioane de barili pe zi, cu ocazia reuniunii care va avea loc la 12 decembrie, in Kuwait.
Reprezentanti ai OPEC si ai Uniunii Europene au participat, vineri, la Viena, la o reuniune destinata identificarii mijloacelor de a tine preturile petrolului sub control.
Seicul Ahmad al-Fahd al-Sabah a spus ca la baza aprecierii preturilor se afla numarul insuficient de rafinarii, dar ca o parte din responsabilitate revine si pietelor financiare care se ocupa cu tranzactiile cu titei.
Potrivit unei declaratii comune a participantilor la reuniune, solutia consta in investitii destinate cimpurilor petroliere si rafinariilor, precum si asigurarea unui nivel suficient al capacitatilor suplimentare de productie si al stocurilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii