Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pretul gazelor pentru populatie va ramine nemodificat in trimestrul al doilea

Preturile gazelor naturale pentru consumatorii captivi, categorie in care este inclusa si populatia, vor ramine nemodificate in trimestrul al doilea al anului, ca urmare a scaderii pretului gazelor la import, a anuntat Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN).
"Pentru trimestrul al doilea din 2007, preturile finale reglementate pentru consumatorii captivi ramin la nivelurile actuale. Mentionam ca, pentru consumatorii casnici, preturi finale reglementate au fost diminuate la 1 ianuarie in medie cu 4 % fata de nivelul lunii decembrie 2006. (...). Mentinerea preturilor finale la consumator in trimestrul al doilea a fost posibila in conditiile evolutiei favorabile a pretului gazelor naturale importate, evolutia care a stopat cresterea estimata initial pentru 1 aprilie 2007, conform prognozelor de la finele anului trecut", se arata intr-un comunicat al ANRGN.
Preturile finale reglementate pentru consumatorii casnici cu un consum de pina la 2.400 metri cubi pe an sint de 881,75 lei/1.000 metri cubi in cazul Distrigaz Sud, respectiv 874,52 lei/1.000 metri cubi pentru E.ON Gaz Romania.
Preturile nu includ TVA, mentioneaza ANRGN.
Totodata, ANRGN estimeaza ca, daca pretul gazelor de import va continua sa scada, la finele anului 2007 preturile finale reglementate pentru consumatorii casnici ar putea sa nu depaseasca nivelurile din decembrie 2006.
In prezent exista 2,2 milioane de consumatori casnici.
Pe piata gazelor naturale, consumatorii sint impartiti in doua categorii, in functie de modalitate de stabilire a pretului de achizitie a gazelor. Segmentul consumatorilor captivi - populatia si firmele cu un consum redus - cumpara gaze la preturile stabilite de ANRGN, iar consumatorii mari pot negocia direct cu furnizorii preturile de achizitie.
Distrigaz Sud - controlata de Gaz de France - si E.ON Gaz Romania - achizitionata de grupul german E.ON - sint cei mai mari distribuitori de gaze din Romania.
Categorie articol: 

Comentarii