Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prestatii sociale majorate in 2007

Conducerea Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie(DMSSF) ne-a informat, ieri, ca incepind din aceasta luna, s-au majorat cuantumurile prestatiilor sociale. Astfel, alocatia pentru copiii nou-nascuti creste de la 195 lei la 204 lei. Venitul mediu net lunar pe membru de familie pina la care se acorda alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala se majoreaza de la 168 lei la 176 lei.
Cuantumul alocatiei complementare pentru familia cu un copil este acum 36 lei, pentru cea cu 2 copii este de 42 lei, pentru cea cu 3 copii este de 47 lei, iar pentru cea cu 4 sau mai multi copii este de 52 lei. Alocatia de sustinere a familiei monoparentale se modifica dupa cum urmeaza: pentru familia cu un copil, 52 lei, pentru cea cu 2 copii, 62 lei, pentru cea cu 3 copii, 70 lei, iar pentru cea cu 4 sau mai multi copii, 79 lei.
Alocatia de plasament se majoreaza de la 82 lei la 86 lei."Alocatia de stat pentru copii se majoreaza de la 24 lei la 25 lei, cu exceptia alocatiei de stat acordate celor cu virsta de pina la 2 ani, respectiv 3 ani, daca sint cu handicap, al carei cuantum este de 200 lei, conform art. 4,alin.(1), lit. a din O.U.G. nr. 148/2005, cu modificarile ulterioare. Pentru copiii carora li se acorda deja alocatia de stat sau in cazul beneficiarilor indemnizatiei pentru cresterea copilului, nu este necesara depunerea unei noi cereri de solicitare, aceasta fiind acordata automat in cuantum de 200 lei, pe baza informatiilor existente in baza de date. Nici pentru copiii cu handicap pentru care plata alocatiei se efectueaza prin intermediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului nu este necesara depunerea unei noi cereri. Pentru copiii care se nasc dupa data de 1 ianuarie 2007 sau pentru cei care solicita alocatia de stat pentru prima data, trebuie depusa cererea de solicitare a alocatiei de stat , in vederea deschiderii dreptului, informatiile referitoare la reprezentantul legal ori cele referitoare la titularul dreptului neexistind in baza de date de la nivelul Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie", a precizat ing. Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
In ceea ce priveste venitul minim garantat, in 2007 acesta va fi de 96 lei pentru persoana singura, de 173 lei pentru familia cu doua persoane, de 241 lei pentru cea cu trei persoane, de 300 lei pentru cea cu 4 persoane, de 356 lei pentru cea cu 5 persoane si de 23 lei pentru fiecare persoana peste numarul de cinci din familie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii