Mergi la conţinutul principal

Presiuni, pentru amenajarea centrelor de zi pentru copii

Primaria municipiului are ocazia, in aceasta perioada, cind se voteaza bugetul pe anul in curs, sa-si repare greselile din anii trecuti, cind nu a dat atentie chestiunilor legate de protectia copilului. Este opinia conducerii PSD Braila, potrivit careia acum este momentul pentru a se face presiuni asupra municipalitatii, pentru a aloca bani in vederea construirii unor centre de zi pentru copiii provenind din familii nevoiase - centre ce trebuia amenajate inca din 2005.
Interesant este ca grija liderilor PSD pentru copiii saraci vine nu din proprie initiativa, ci la intrebarile presei, si asta dupa ce directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Alexandru Sculschi, colegul lor de partid, a reclamat inertia municipalitatii pe aceasta tema. Desi Sculschi stia si a mai declarat public ca centrele de zi pentru copii saraci ar fi trebuit deschise de la inceputul lui 2005, consilierii PSD ori n-au aflat, ori nu le-a pasat de aceasta problema, dovada ca, in doi ani de zile, nici unul dintre ei nu s-a ridicat in vreo sedinta CLM ca sa-i ceara public primarului sa intre in legalitate. Cert este ca, mai nou, de cind presa se intereseaza de aceasta chestiune, liderii PSD isi dau si ei cu parerea si de declara ingrijorati. Nu atit de ingrijorati, insa, cit sa-si puna la treaba consilierii municipali, ca sa initieze un proiect de hotarire privind alocarea de bani pentru macar un centru de zi.
Intrebat de presa de ce social-democratii nu au facut acest lucru pina acum, senatorul Simionescu a admis ca este o idee de care vor tine cont, ba chiar a opinat ca momentul pentru a pune in discutia CLM problema centrelor de zi este cit se poate de oportun, dat fiind ca se discuta bugetul pe anul in curs: "Este momentul la care putem face un astfel de demers, pentru ca este vorba de buget, si poate ca si presa ar putea face un fel de presiune civila, ca sa-i spunem asa, pentru ca exista obligatia publicarii bugetului si a raminerii lui in dezbatere o anumita perioada de timp. Oamenii poate au mai invatat ce inseamna buget si cred ca ar putea si municipalitatea sa gaseasca niste solutii mai bune, daca ar exista niste discutii intre consilierii din toate partidele politice, inclusiv din partea societatii civile. S-ar putea sa renuntam la replica “nu sint bani” si sa gasim solutii, daca sintem deschisi si vom accepta ca si altii au idei si pot avea dreptate".

"Rolul administratiei publice in ceea ce priveste latura sociala este primordial"

La rindul sau, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, care este si seful PSD local, este de parere ca municipalitatea a ramas mult in urma, pe partea de protectie sociala, iar odata cu intrarea in UE, conducerea Primariei n-o va mai putea da cotita, cum a facut-o pina acum: "Odata cu anul 2007, rolul administratiei publice in ceea ce priveste latura sociala este primordial, pentru ca, daca nu vrem noi, o sa ne forteze altii s-o facem. Noi, CJ, cu Directia de Protectia Copilului, am avut o serie de realizari, am accesat programe europene, majoritatea copiilor sint gazduiti in apartamente, sintem in primele patru-cinci directii din tara ca si conditii, si se vad clar rezultate la copii. Acum, ne propunem sa deschidem un centru de ingrijire pentru persoane virstnice in Bariera, si intentionam ca in 2007 sa mai incercam sa mai deschidem doua, unul la Viziru, linga fostul spital, si probabil inca unul la Romanu. Acelasi lucru trebuie sa se intimple si in municipiu, mai ales ca aici locuieste doua treimi din populatia judetului".
Precizam ca, potrivit estimarilor lui Alexandru Sculschi, in municipiu ar fi nevoie de circa 4 centre, pentru a acoperi necesarul, pentru copiii care provin din familiile nevoiase.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro