Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presiuni şi tensiuni pentru Cardiologia Spitalului Judeţean

• liberalul Alexandru Dănăilă s-a plâns de colaborarea uşor stângace pe care o are cu preşedintele CJ Brăila în privinţa rezilierii contractului cu firma “Vamed” şi preluarea secţiei de Cardiologie - Pediatrie • acesta susţine că nu i se pun la dispoziţie documentele solicitate şi este luat în derâdere • mai mult, Dănăilă a precizat că dacă Francisk Chiriac nu îşi va asuma punerea în funcţiune a secţiei de Cardiologie, liberalii vor înainta un proiect de hotărâre în acest sens • potrivit lui Chiriac, procedurile privind rezilierea contractului cu “Vamed” au fost făcute

 

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, s-a plâns, ieri, de colaborarea defectuoasă pe care o are cu preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, atunci când vine vorba de procedurile necesare pentru preluarea secţiilor de Cardiologie - Pediatrie ale Spitalului Judeţean. Acesta susţine că, deşi şeful judeţului l-a informat că a înaintat documentaţia pentru rezilierea contractului cu firma “Vamed”, cea care a realizat construcţiile de la această secţie, hârtiile nu i-au fost transmise, în ciuda tuturor solicitărilor. Mai mult, Dănăilă a precizat că a solicitat planurile clădirii pentru a le consulta în privinţa străpungerii care trebuie realizată între cele două corpuri, însă din nou s-a lovit de un refuz, ba chiar a fost luat în derâdere.

“Am făcut o solicitare în acest sens şi am primit un răspuns că dacă vrem să studiem planurile, putem să mergem acolo. Că nu ne pot fi puse la dispoziţie online, deşi ele sunt în format electronic. Mi s-a spus că nu sunt arhitect ca să mă uit pe planşa aceea. Dar eu mă uit ca un simplu cetăţean, să văd cum arată planurile şi incinta per total. Nu trebuie să fii arhitect ca să te uiţi pe nişte planuri şi să vezi ce dimensiune are un salon”, a comentat Dănăilă.

Totodată, sursa citată a ţinut să facă un sumar al concluziilor la care s-a ajuns în urma discuţiei cu avocaţii care consiliază Consiliul Judeţean pe speţa cu “Vamed”. Dănăilă a ţinut să mai puncteze şi că nu i se pare normală atitudinea şefului judeţului în privinţa stabilirii oportunităţii lucrărilor de la spital. Mai exact, nu i se pare corect ca avocaţii şi proiectanţii să hotărască modul în care lucrurile vor fi făcute, în loc să pună în aplicare cerinţele venite din partea Consiliului Judeţean.

“S-a venit cu câteva propuneri. Dintre acele propuneri eu vreau să vă spun pe scurt cam care ar fi concluzia. Concluzia numărul 1 este rezilierea contractului cu «Vamed», astfel încât autoritatea publică să nu mai fie legată de un contract pe care nu îl poate finaliza. Al doilea punct este preluarea clădirii. O propunere pe care am făcut-o de la început. Şi, în urma discuţiilor, tot la propunerea mea, a reieşit necesitatea înscrierii în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra acestui proiect. Mai departe, soluţia tehnică pentru acea străpungere este o chestiune care ţine de tema de proiectare. Deci oportunitatea va fi aleasă de Consiliul Judeţean. Nu putem să lăsăm la îndemâna unui cabinet de avocatură care ne consiliază să stabilească oportunitatea demersurilor noastre, la fel cum nu putem lăsa la mâna unui proiectant acest aspect. Ce vrem noi să facem, pe unde vrem să facem acea străpungere, cât vrem să dureze? Tema de proiectare trebuie să plece tot de la noi. Este o temă falsă că o să vină un proiectant care să ne spună dacă facem străpungerea prin interior sau pe afară. Sunt chestiuni tehnice, care pot fi gestionate în orice fel”, a mai adăugat Dănăilă.

 

Liberalii au gata propriul lor proiect în privinţa Secţiei de Cardiologie

Dănăilă a mai apreciat că este imperios necesar ca la nivelul Consiliului Judeţean să fie realizată o strategie pe tema preluării celor două secţii de Cardiologie şi Pediatrie. Acesta a subliniat că în cazul în care nu vor fi făcuţi paşi concreţi în perioada imediat următoare, consilierii judeţeni ai PNL Brăila vor veni cu propriul lor proiect de hotărâre, vor convoca o şedinţă extraordinară pentru a da ocazia tuturor membrilor CJ să îşi arate adevăratele intenţii vizavi de Spitalul Judeţean Brăila.

“În cazul în care nu vor fi făcuţi paşi concreţi în perfectarea acestui demers de preluare şi dare în funcţiune a secţiei, de construire a căii de acces separat, de prelungire a autorizaţiei de construire şi de alte chestiuni care ţin de partea tehnică, noi vom iniţia o hotărâre de Consiliu Judeţean în care să fie stabiliţi toţi aceşti paşi. Şi dacă domnul preşedinte nu vrea să îşi asume niciun fel de responsabilitate pentru perfectarea acestui demers, noi vom convoca o şedinţă de consiliu, vom pune în discuţie acest proiect de hotărâre şi vom vedea, efectiv, ce consilieri sprijină şi ce consilieri nu sprijină acest demers? Ce consilieri vor să aibă un spital funcţional în totalitate, mai ales că sunt banii consiliului băgaţi acolo şi neutilizaţi până în prezent, şi ce consilieri se culcă pe o ureche şi se implică într-o luptă politică, afectând chestiuni care ţin de sănătatea populaţiei, la nivelul întregului judeţ? Şi nu doar din zona noastră, ci şi din regiune, pentru că am deveni un centru regional dacă ar fi pus în funcţiune întreaga secţie de cardiologie”, a conchis sursa citată.

 

Chiriac a anunţat că a demarat procedurile de reziliere a contractului cu «Vamed»

La rândul său, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a anunţat, recent, că a început procedurile necesare pentru rezilierea contractului cu firma “Vamed” şi preluarea celor două secţii.

“Sperăm să reziliem cât mai repede contractul, să intrăm pe o procedură în care clădirea va trece la Consiliul Judeţean. Să putem să facem continuarea şi darea în folosinţă cât mai repede a acelei clădiri. Atunci, vom intra în linie dreaptă şi cred că lucrurile se vor aşeza”, a afirmat Chiriac.
Categorie articol: 

Comentarii